Skådespelaren bob hope och hans fastighetsimperium

Världen kommer ihåg Bob Hope för sina långa år i underhållningsindustrin, för hans kärlek till golf och det arbete han gjorde för att främja den sporten, och för hans engagemang för att lyfta de väpnade styrkornas humör med USO

Men visste du att han också var en mycket framgångsrik fastighetsinvesterare? Faktum är att Hope vid en tidpunkt i sin karriär kan ha varit en av de största markägare i delstaten Kalifornien. Vid hans död vid 100 års ålder 2003 varierade rykten om hans nettovärde mellan 400 och 1 miljard dollar; en artikel i Forbes-tidningen uppskattade Hoops nettovärde till 115 miljoner dollar.

Bob hoppas fastighetsköp

Hope började köpa Kaliforniens fastigheter tidigt i sin karriär med fokus på markköp. Han var till och med känd som "Mr. Real Estate", för att han ägde så mycket mark. Hans långvariga publicist, Frank Liberman, sa i LA Times: "Bob och jag hade mycket gemensamt. Han ägde dalen och jag brukade köra igenom den."

Hope och Bing Crosby, som var hans medspelare i ett antal Hollywood-filmer, investerade också i oljekällor i Texas. När dessa brunnar fungerade spektakulärt möjliggjorde intäkterna Hope att investera i mer mark.

Palm Springs House

Ett av Hoops mest anmärkningsvärda inköp var ett anmärkningsvärt hus byggt i Palm Springs under 1970-talet, med slående modernistisk arkitektur, 10 sovrum och 14,000 XNUMX kvadratmeter bostadsyta. Designad av arkitekten John Lautner byggdes den av betong, stål och glas. Enligt New York Times byggdes det ikoniska huset "för att likna en vulkan, med tre visirliknande bågar och ett böljande betongtak, ett hål i centrum som öppnar en innergård mot himlen."

Medan det var en extraordinär arkitektonisk prestation, visade sig huset vara svårt att sälja - även till de ultrarika. Hemmet noterades för försäljning för 50 miljoner dollar 2013 efter att Hope fru, Dolores Hope, dog. Det köptes så småningom tre år senare, 2016, av investeraren Ron Burkle för 13 miljoner dollar.

Toluca Lake House

En annan anmärkningsvärd fastighet som ägs av Bob Hope är herrgården i Beverly Hills som han och fru Dolores hade kallat hem sedan 1940. Den byggdes ursprungligen 1939 och renoverades omfattande på 1950-talet. Detta hem släpptes också på marknaden 2013 - för 27.5 miljoner dollar - och det här köptes också av Ron Burkle. Burkle betalade 15 miljoner dollar för hemmet 2018 efter att det satt på marknaden i flera år. År 2017 hade en köpare i depå ansökt om rivningstillstånd för några av uthusen, vilket föranledde en nödåtgärd från kommunfullmäktige i Los Angeles för att bevara fastigheten.

Markvärdet

Naturligtvis varierade värdet på Hoffs fastighetsbestånd genom åren. Enligt en berättelse från 2003 i Forbes Magazine:

Så hur mycket var Leslie Townes Hope värt? Många av de uppskattningar som sparkas runt är baserade på en tidningshistoria från 1967 som sa att komikern ägde "8,000 4,000 hektar i Palm Springs, 5,000 7,500 till 50 XNUMX hektar nära Phoenix, mer än XNUMX XNUMX hektar i Malibu" och mer. Hope ansågs ha tillräckligt med mark för att göra ett furstendömet nästan XNUMX gånger större än Monaco, med ett lika fint klimat.

Forbes-berättelsen fortsätter med att beskriva en process genom vilken tidningen faktiskt prissätter Hope: s återstående innehav:

I mitten av 1980-talet städade Hope, då på 80-talet, redan sin egendom och likviderade mycket av sin egendom på ett ordnat sätt. Forbes uppskattade slutligen att hans återstående markinnehav var värd bara 85 miljoner dollar.

I kombination med hans andra investeringar värderades Hoops egendom mellan 115 och 150 miljoner dollar vid tiden för hans död.

Vad hände med landet?

Hope köpte en hel del mark under 1960- och 1970-talet men höll inte på det mesta så länge. Han kämpade med Los Angeles Nature Conservancy (LANC) i flera år vid domstolarna; äntligen sålde han några av sina Venture County-innehav till LANC och utvecklade lyxhus på andra. Hans holdingbolag, La Mancha Development, utvecklade många av de södra Kaliforniens minikvarter som fortfarande existerar idag.