Hur kan jag förstå andar och skuggvärlden bättre?

11

Jag får inte andar och skuggvärlden, inte på en mekanisk nivå, men på samma sätt som en konceptuell nivå. Jag förstår inte hur skuggvärlden överlappar vårt? hur Uratha kan interagera Vad motiverar mer komplicerade andar? vad de skulle veta? hur de interagerar när skulle de interagera hur mycket flyttar de sig? Om nya eller gamla funktioner finns i skuggvärlden kan varulvar interagera med det (kan de röra sig genom en byggnad som inte längre existerar)?

Till exempel frågade jag den här frågan och jag inser att jag inte har en aning om vad jag ska göra om de försöker att kontakta andar, eller vad slags sprit skulle veta vad på vilket avstånd.

Min fråga är vad jag kan läsa, eller titta på det som hjälper mig att förstå andevärlden tillräckligt bra för att göra det trovärdigt i mina kronor?

Det har hänt mig att det kanske är en av anledningarna till att jag aldrig har huggat andan (icke spöke / fae), jag kan inte tänka på några filmer eller andra medier som jag helt enkelt kan associera med det. Filmer eller andra medier som ger exempel på saker som skulle vara andar eller skuggvärlden i mörkets värld uppskattas.

    
uppsättning xenoterracide 19.08.2014 01:07

2 svar

2

Jag kommer att ge min förståelse för detta och ett par länkar som kan hjälpa dig.

När det gäller hur de överlappar varandra:

Jag har alltid tittat på detta eftersom de två världarna (material och skugga) existerar på samma plats samtidigt. Så om du flytta dig genom klacken ändå hamnar du på samma plats som du var, men i en annan existens. Därför i områden där barriären mellan dem är svag kan du få enheter att interagera med objekt som samtidigt är i båda världarna.

Även objekt som har funnits i den materiella världen kan fortfarande finnas i skuggan. Som WOD-wiki sätter det: "Allting av import som händer i Material Realm kan föda en reflektion i skuggan".

Jag tar detta för att betyda alla saker som har starka känslomässiga eller verklighetsförändrande konsekvenser kopplade till dem. Exempel: ett barns borttappad nallebjörn kan fortfarande existera i skuggsområdena, hade starka band och hade stor import till den personen eller en krigsdeklaration som leder till dödsfall av många och förändrade världshändelser. Även om den förstörs i den materiella världen kan en andlig kopia existera i skuggan.

"Således rivna byggnader, gamla träd och utdöda djur kan alla fortfarande finnas där i andlig form" länk

Hur Uratha kan interagera?

Uratha kan prata med andar, om det är en mycket grundläggande nivå.

"De [Uratha] har också en instinktiv (om rudimentär) förståelse för första tungan, språket som talas av sina förfäder och används fortfarande av andar (det är möjligen också originalspråk för alla människor). Många Uratha lär sig att tala första tungan flytande. " länk

Vad motiverar mer komplicerade andar?

Samma saker som motiverar andra NPC: er i dina spel: makt, rikedom, välgörenhet, medkänsla. De är bara NPC som lever i en lite annorlunda värld. De kan ha motivation så varierad som någon annan grupp / individ.

vad de skulle veta?

Det här är för dig att bestämma, vissa kanske känner till gammal lore, de kan kommunicera regelbundet med varelsen på den materiella världen (hur upp till dig), andra kanske vet väldigt lite om något material eller skugga, det här är för dig att köta ut och gör lämpliga för tomten. Skulle troligen vara beroende av andens kraft / rang.

hur de interagerar?

Vanligtvis via en punkt med låg styrka i handske eller genom att tvinga igenom den.

Med vad varandra? Jag föreställer mig att vi skulle interagera i vår värld. Skriv ett brev och skicka det via budbärare. Möt upp på en plats och prata eller slåss eller utföra mörka ritualer för att binda dödas själar till deras eviga seriösa? Återigen upp till dig. Eller omvänt gör en bindande ritual för att stoppa sina onda bröder att förstöra naturen. Liknande sprit kommer sannolikt att hittas i "kor".

Med din fest? På en svaghet i handflatan, eller där de har kunnat tvinga sig igenom. Eller det kan vara att de inte kan komma igenom men har medel att orsaka att ett bränt pappersskrot faller på en spelares fötter, eller att gruppen höra viskade ord i mörkret. Eller det kan vara dina spelare som vill kontakta en anda för att hjälpa dem, få ett meddelande ut till någon annan medan de är i fångenskap.

Kontakten och interaktionen kan initieras av endera sidan.

när skulle de interagera?

Återigen upp till festen eller dig.

Hur mycket flyttar de sig?

I skuggriket har jag alltid tänkt på att vandra eller rida andliga varelser, till exempel en andehäst eller en elefant, i dessa fall bundna till en andes tjänst. Det beror på vilken typ av ande.

En djurand skulle flytta när det djuret flyttade. En trädand skulle troligen vara rotad till platsen. Du kanske vill förkroppsliga andar i saker som framkallar det de representerar. Så en vredesanda kan vara en flytande boll av bålbrand, som levitates, eller en andesäng kan flytta som en virvlande moln blomblad. Detta skulle inte innebära att vredeens ande är nödvändigtvis ondska och ängen andan glad och ljus. länk

I den materiella världen? Det är upp till dig om de svävar som disembodied huvuden, eller vargsvampen jagar runt skuggorna. De kan bara interagera med den verkliga världen genom sina krafter, så passera genom verkliga världsobjekt som om de var luft.

Återigen är mycket av det här upp till dig, men jag hoppas det hjälper dig att krossa hur du ska tänka på din ande värld.

    
svaret ges 20.08.2014 10:38
1

Sprit och rike som finns på samma plats samtidigt.

Jag har intrycket att du letar efter ett brett svar på begreppsmässig förståelse, jag försöker att ge.

Q: Jag får inte andar och skuggvärlden, inte på en mekanisk nivå, men på samma sätt som en konceptuell nivå. Jag förstår inte hur skuggvärlden överlappar vårt?

A: Skuggvärlden är en av flera världar som existerar på samma plats samtidigt men består av skillnadsessenser, även om de alla interagerar kontinuerligt. Dessa inkluderar men är inte begränsade till material, skugga, eter, astral, för att förklara konceptet, men i WoD-skugga är allt vi är oroade över. Lagarna i fysiken är inte desamma i existensens två olika slätter, men allt som händer i materialets slätt påverkar skuggvärlden. Skugglätten eller världen har egenskaper som är unika. I skugglätten finns det andar bakom allt. Skugglätten har också skuggor av det förflutna, framtiden och de saker som kunde ha varit. Passage och interaktion mellan skuggvärlden och materialvärlden kommer att vara beroende av spelets mekanik när du spelar den och du kommer att få förklaringen på hur och varför det fungerar, men dina spelare behöver inte veta alla detaljer .

Q: hur Uratha kan interagera? vad motiverar mer komplicerade andar? vad de skulle veta? hur de interagerar när skulle de interagera hur mycket flyttar de sig? Om nya eller gamla funktioner finns i skuggvärlden kan varulvar interagera med det (kan de röra sig i en byggnad som inte längre existerar)?

A: Interaktioner och motivationer kan vara komplexa eller hanterade i enkelhet. Självklart regleras viss interaktion av reglerna i spelet du spelar. Interaktionen kan delvis styras av fokus eftersom du kan få vad som var, vad är vad som kan vara och vad som kan ha varit alla närvarande samtidigt. Fokusen på vad som har fört dig där eller ditt eget fokus kan vara avgörande faktorer i vad du interagerar med. För motivation vet andarna i skuggarätten att de utförs av händelser i den materiella världen, så mer komplicerade skuggandar kommer att ha något intresse eller motivation för att påverka dessa händelser, men eftersom lagarna som reglerar skuggsområdena inte är desamma som de som styr materialvärlden kan vi kanske inte förstå deras motivationer. Att inte ha samma grund för logiken som vi ser som dumma kan ha en bra logik i skuggarverna. När det gäller att interagera med funktioner i skuggsområdet som inte existerar i materialets rike, ja, om du är där kan du interagera men med försiktighet kan det som inte existerar i den materiella världen bli otydlig och släppa dig eller dither in wispiness vid kanterna och lämna dig hängande eller ta dig till platser som aldrig har och aldrig kommer att existera för att du förloras för alltid från vad som är. Föreställ dig ett ögonblick en skugga som svarar på ett samtal som är en skugga av vad som kunde ha varit, men beror inte på handlingar som din motståndare tar.

Q: Till exempel frågade jag den här frågan och jag inser att jag inte har en aning om vad jag ska göra om de försöker kontakta andar, inte heller vilken typ av sprit skulle veta vad vad distans.

A: Du kan tillämpa mekanik och fantasi för att bestämma vilka typer av andar och kunskaper de kan ha. Karaktären behöver inte veta kraftnivån eller kunskapen om andan de kontaktar. Det som verkar frivolous kan faktiskt vara kraftfullt och vad som är kunnigt kan faktiskt vara dumt. Kanske andan framträder som en duva, men har faktiskt syftet att röra allegiances för att skapa krig, bara GM vet säkert.

Q: Min fråga är vad jag kan läsa som hjälper mig att förstå andavärlden tillräckligt bra för att göra det trovärdigt i mina kronor?

A: Länkarna från andra här är bra källor. Du kan spendera år på att läsa litteratur, men inte alla begrepp kommer att vara konsekventa, inte alla kommer att hålla med och i slutändan är du den som bestämmer vilka regler och konsistenser som gäller för din värld. Det blir den konsistens du tillämpar som gör det trovärdigt.

    
svaret ges 20.08.2014 17:46