Varför bär inte Jedi sköldar?

33

Jedi använde lightabers främst för att avvisa projektiler, men enligt min mening skulle det vara ett bättre jobb för en sköld. En "lightshield" som Jedi är stiliserade futuristiska paladiner.

En lightsaber verkade ett dåligt försvar mot:

 • flera skyttar,
 • vapen med hög eldsvåda,
 • väldigt snabba eller osynliga projektiler,
 • explosiva rundor eller andra former av fragmenterat vapen som hagelgevär

Om de bära ljusskärmar kanske de skulle kunna expandera till andra delar av kraften utan att behöva fokusera på att avvisa projektiler med sina ljuskronor. De enda vapensljuskärmarna verkar vara effektiva mot blaster, varför bär Jedi inte heller en sköld?

    
uppsättning Juan 09.12.2012 22:13

6 svar

36

Jedi bär inte sköldar på grund av deras användning av kraften. Enkelt uttryckt behöver de inte dem.

 • Förutom en skölds uppenbara bulk betyder de också ett mer militaristiskt utseende och sinne. Jedi gör varje försök att framstå som fredens försvarare, inte krigsförbrytare.

 • Användningen av ljuskällor som defensiva vapen, förbättrar deras utseende som initiativtagare, inte styrka, diplomati före vapen. Inte misstas, en del av Jedis utbildning är att leda trupper i strid, men det är en sekundär roll och en av dem tycker inte om.

Men viktigast:

 • Med hjälp av kraften kan en Jedi avgöra om en blasterbult kommer att slå honom eller inte.

 • När han bestämmer att en bult kommer att träffa honom, använder han sin lightsaber i kombination med kraften för att böja bulten.

 • Omhanharettbehovavattattackeraenmotståndareiräckviddsomskjuterpåhonom,ochomhanharensärskildträningkanhanreturnerablasterbultentillmålet.Nej,inteallaJedikangöradet,mendeflestakan.

 • Ja,detfinnssköldteknikiriketmendetfinnsenannananledningattdeinteskulleanvändaden.(SeGunganPersonalShieldnedan.)

 • De flesta Jedi använder en öppen hand för att styra deras manipulation av kraften. Nej, de flesta behöver inte använda gester för enkla tillämpningar, men även Yoda skulle använda sina händer för att manipulera kraften om ett objekt var massivt eller elegent nog. En sköld skulle ha båda händerna fyllda hela tiden.

 • Ja,detfinnsJedisomanvändertvåbladigatekniker(se Niman / Jar'Kai ) , men de här stilarna använder också Force-krafter som förbättrar vapenkunskaperna med ökad smidighet, ökad hastighet och samordning, vilket är mer intern / personlig / defensiv användning av Force.
svaret ges 10.12.2012 05:07
17
Lucas ursprungligen föreställde det som en japansk film med en asiatisk gjutning, eller så har jag hört från vänner (den sort som är ännu mer nördig än jag). Darth Vader hjälm ser till exempel på en samurai hjälm i allmänhet.

Om detta var sant, använder inte japanska svärdsmänskap sköldar. Katana är ett tvåhandigt svärd och parries slår och blåser efter behov.

    
svaret ges 10.12.2012 01:10
8

Jedi använder inte sköldar eftersom det inte finns några i universum som skulle fungera mot en lightsaber

Deflector-skärmteknik i Star Wars-universet kan inte producera ett manstorkt fält som kan drivas av en manportabel strömkälla som kan stoppa en lightsaber. Det närmaste som de har är de mindre fälten som kan hålla en dörr mot rymdvakten, men de är inte bärbara, och Jacen och Jaina har deaktiverat dem tidigare med en lightaber (Young Jedi Knights-serien).

Vad sägs om Gungan-sköldarna

Under Phantom Menace ser vi de sköldar som misslyckas under blaster fire , något vi vet att lightsabers är direkt starkare än. Det skulle inte vara värt att bära en sköld runt som bara kan motstå några skott, särskilt eftersom det måste komma med en avvägning i manövrerbarhet.

Med de speciella fallen löstes, kan vi flytta till det riktiga svaret -

Du kan inte vrida en ljus sabel i en sköld, fysiken i det universet fungerar inte så

De viktigaste delarna av lightaber för detta svar är den primära kristallen och fokuskristallen. Utan båda dessa, när du slår på lightaber, får du antingen en explosion eller ett slaggat ljuskärlhölje (Young Jedi Academy-böcker, Jedi Academy-böcker). (en mindre explosion än en termisk detonator, som fortfarande inte är militärt tillämplig). Vi lär oss också av Corran Horn, Jedi-mästaren att när du röra med bladets längd blir den svag och instabil (jag, Jedi och yuzhong vong-böckerna) till den punkt som slår allt som är tillräckligt för att kortsluta strålen.

Grunden till att det finns så många lightsabers som är exakt samma bladlängd är att det är den längd som de är mest effektiva på och de flesta Jedi finner inte avvägningarna värda det.

En annan liten nitpit, som är meningsfullt för mig men jag inte har någon källa till, är vilket material du exakt ska använda som ett stänk för att avleda energin utåt i sköldform? Lightsabers skär igenom något . Vissa material är resistenta men ingen skulle hålla upp till upprepad användning. Vem vill ta ut utrustning i fältet som kan misslyckas när som helst? Som jag sa, ingen källa men utan ett sätt att göra det ser jag inte hur en ljusskärm skulle vara möjlig.

    
svaret ges 10.12.2012 11:55
4

Som avbildad i Star Wars-filmerna var Jedi mer av en elit, militär polisstyrka än soldater. Som fredsbevakare var det inte lämpligt att resa med alla soldatens accoutrements. Också om du tar automatisk vapenbrand är en sköld det felaktiga svaret. Du borde återvända till eld och försöker snabbt försöka täcka, vilket är vad en Jedi-avledande bult med sin saber skulle göra.

    
svaret ges 10.12.2012 01:07
2

Det enklaste svaret jag kan komma på med är att de använde kraften omkring dem för att dämpa blasterblåsorna och så. Du kan också se i siths fall, de använde väldigt starka stridsarmer ibland för att dämpa slag och blasterbultar.

    
svaret ges 21.10.2013 15:46
1

Bara för att vara tydlig om vi inkluderar de senaste händelserna på Star Wars: Rebels så skulle det inte vara svårt att replikera en "lightshield". Om inkvisitorn lyckades få sina två ljuskärlsklingor att rotera så fort som han gjorde med en maskin, föreställa sig om den utformades bättre och användaren var utbildad för att öka sin hastighet med kraften. Det skulle snurra så fort att det skulle vara en lightsaber-skärm för avböjning och attackering, som om alla skulle ha Captain America-sköldar gjorda av lasrar.

    
svaret ges 12.03.2015 21:11