Varför slog inte den första ordningen iväg motståndet?

13

I Star Wars: The Last Jedi , chansar första ordern Motståndsflottan under ett tag (minst 18 timmar som döms av dialogen). Under den tiden kunde inte de ha sammankallat ett annat fartyg för att lämna Hyperspace framför Resistance Fleet? Om de hade skulle flottan ha fångats och förstörts, eller hur?

Kaptenen till
uppsättning LevenTrek 19.12.2017 08:54

1 svar

4

Why didn't the First Order jump ahead of the Resistance?

Om du får chansen att titta på filmen igen ser du att den första ordningen gör i själva verket hoppa framför Resistance flotta, dock endast för det första hoppet.

Efter detta händer Poe Leia om han kan hoppa in i en cockpit och spränga saker upp (ett skämt till en tidigare kommentar från Leia), hon säger ja, och sedan Leia råder ett befäl att vända skeppet och att fokusera alla sköldar på fartygets baksida.

För alla framtida hopp visas dock första orderen strax bakom motståndet.

Det kan argumenteras att eftersom resistansens fartyg har förmågan att fokusera sina sköldar på olika delar av skeppet, spelar det ingen roll om första ordern först uppträder efter att ha blivit hyperspace, eftersom motståndet bara kan vända sig och refokusera sina sköldar i enlighet med dem, som de gjorde första gången.

    
svaret ges 23.12.2017 06:53