Aceptiva termer för att beskriva svarta personer i Kalifornien

19

Idag köpte vårt team en drink eller två av vårt företag, så jag pratade med en afroamerikansk kollega och försökte beskriva honom som jag hade sett San Francisco i San Andreas GTA-spelet, men han kunde inte förstå om vilken version av spelet jag pratade om, så jag försökte beskriva honom som huvudspelare, som är en svart person.

I mitt försök sa jag svart kille, men så snart jag började frasen minskade min röst volym och jag sa det bara till den tredje killen i vårt samtal och jag vet inte om den afroamerikanska personen verkligen hörde mig eller ens om han reagerade, för jag såg avsiktligt den andra killen, eftersom jag kände att jag sa något dåligt.

Ikväll, några personer stal vår telefon , och de råkade vara svarta, och när jag äntligen hittade en polis försökte jag beskriva honom på scenen och i min brådska sa jag ".. den svarta mannen grep telefonen .." och polisen var också svart. Så sa jag något offensivt? Jag bara det efteråt ...

Så är frasen "svart kille" accepterad för en turist som jag (det är freaking uppenbart att jag är en)?

    
uppsättning gsamaras 06.08.2016 08:02

3 svar

26

Black vs African-American (och på engelska, svart / svart) är en komplicerad språk- och kulturfråga utan tydliga svar. Hela böcker kan och har skrivits om ämnet. Det här svaret är en (icke-svart) persons uppfattning, och verkligen dykar in det är nog mer en sak för en webbplats som english.stackexchange.com .

Men inget av det är särskilt viktigt för en turist. Det korta svaret är att båda termerna är generellt ansedda acceptabelt i vanlig tidningsstil och spoken English (även om afroamerikanska används i allmänhet inte när man beskriver människor från karibisk härkomst). "Svart man" är en vanlig beskrivande term och är inte i sig offensiv.

Som alltid, vara respektfull och undvik märkning av människor i onödan. De flesta andra villkor är föråldrade och / eller stötande och bör undvikas. "Afroamerican" är inte särskilt användbar. Din ursprungliga fråga, "hur man hanterar svarta människor i Kalifornien," orsakade mig att hoppa en liten bit, eftersom människor i någon ras inte är vanligtvis "hanterade". I allmänhet undviker du att beskriva människor efter ras om det inte är relevant (och det är förmodligen relevant om du försöker beskriva ett visst spelets huvudperson eller ger en fullständig beskrivning av de personer som tog av med din telefon).

Speciellt som turist är det också bra att fråga i situationer som dessa. I stället för att sänka din röst och försöka mumla genom den kan du säga något som "Jag är från X och inte säker, använde jag rätt term"? Folk kommer sannolikt att förstå och kommer att uppskatta att du inte vill orsaka något brott.

Personligen tycker jag att "svart man" generellt låter bättre än än "svart kille", speciellt i formell miljö, men det låter inte som att du orsakat något brott oavsett.

Mycket glad att du är ok och hoppas att du fortfarande kunde njuta av falafel ändå (jag är en stor fan av den platsen).

    
svaret ges 06.08.2016 09:26
8

Jag antar att afroamerikansk (eller afroamerikansk som du skrev) innebär att personen är en amerikansk med afrikanskt ursprung. Därför kan du bara använda den termen om du är säker på personens nationalitet.

Personligen föreslår jag att man undviker att lägga till en nationalitet för personens utseende. T.ex. en turist, affärsresenär eller en kollega med ett grönt kort som bara går med på din amerikanska företagswebbplats kan ha afrikanskt ursprung men är inte amerikanskt. Han kunde vara svensk, fransk eller tysk.

Som redan föreslagit är det ganska smart att bara nämna hudfärgen som sista alternativ om det inte finns något annat för att skilja en person från en annan. I så fall bör du ange respektfull och artig.

Det är också anmärkningsvärt att en acceptabel term ändras över tid såväl som plats. Min mamma använde en gång N-Word och jag blev chockad över att höra det. Det visade sig att hon lärde sig det i sin ungdom där det inte var ett dåligt ord och de drabbade personerna använde termen för sig själv också. Att bli av med den här vanan är verkligen oroande för mig! Vem vet vad dina barn kommer att tänka på om du säger "svart" om 20 år.

    
svaret ges 06.08.2016 20:42
1

"Afroamerikanskt" är det mest lämpliga, särskilt i formell miljö. Du skulle göra det bättre att använda en "afroamerikansk man" än bara en "svart man". Informellt kan du också använda "Black", det finns inget problem med det, bara kom ihåg att det finns ett sätt att uttala ordet "svart" (låter lite som "bulllaackk") som kan låta ganska antagonistisk mot afroamerikaner bara på grund av det faktum att antagonister hänvisar till "svarta" människor tenderar de att uttala det på det sättet.

    
svaret ges 07.08.2016 01:00
Senaste kommentarerna

inkludera "hålla sig fast vid medel för överlevnad och ingripande" (401 [den här har en konstigt ironisk och på karakteristiskt sätt "föraktligt diskriminerande behandling och diskriminering") och "liknande afroamerikansk historia och geografisk isolering av bostäder, professionell utveckling, juridisk assistans, utbildning och möjligheter för att bli slavade och tvingas till undermåliga, dåligt ventilerade ombordstigningsanläggningar ”(402). När en omarbetad film på en engelska är en filmstudie som... Läs mer