How tar jag bort vildsvin (från ett trähandtag)?

6

Så jag gjorde misstaget att använda min vackra klyvning (som har ett trähandtag) för att klyva några speciellt snygga grisar, och för det närmaste året, oavsett hur många gånger jag har tvättat det med tvättmedel, jag kan fortfarande lukta vildsvinet på mitt trähandtag. Det blöts in.

Jag har försökt leta efter sätt att ta bort vildsvin, men ingen verkar ha några bra idéer om hur man tar bort det från fläskkött, än mindre trä ...

Vilken hjälp som helst uppskattas!

    
uppsättning Ming 06.03.2017 05:08

2 svar

1

Det här är spekulativt, men för länge för en kommentar.

Ett alternativ du har för att hantera verktyg är att du kan värma dem varmare än mat. Du kan försöka sätta klyvaren i ugnen under ganska långa perioder, först ganska cool och varmare. Blått trä kommer i allmänhet att mörkas men inte charna vid typiska ugns temperaturer, och jag antar att den inte försvinner eller på annat sätt belagts eftersom smaken har blöt in (beläggningar kan brinna). För varmt och du riskerar att förlora bladets temperament - om du vet det exakta stålet kan du kanske ställa in en övre gräns, annars kan du hålla dig till ca 120-150 C för försiktighet.

Du kan också försöka suga i alkohol eftersom minst en av de relevanta föreningarna är löslig i alkohol, och det kommer inte att skada träet. Jag skulle använda flambé alkohol eller kirurgisk anda / gnugga alkohol.

Träbehandlingar (som linolja) suger inte i allmänhet väldigt långt - så slipning av handtaget för att avlägsna ytan kan fungera (eventuellt följt av refinishing). Om handtaget är nitat kan du behöva fälla ner nitarna också (sandpapper skulle vara bra på mässingnitar men inte stål).

Om kniven är så dyr att du inte vill prova någon av dessa alternativ, eller om träet blir skadat, kan du se om du kan få ett nytt handtag monterat.

För att jag ska börja värma först, så sanda ytan lite inte så mycket att det blir några nitar som sticker ut och suger sedan i alkohol.

    
svaret ges 06.03.2017 13:53
0

Föreslå att du suger den i fullstyrka blekmedel i ett par timmar. Följ med vatten blöt / skölja åtminstone så länge. Lufttorka och smutta sedan in lite bivax för att be om ursäkt till träet för grov behandling.

    
svaret ges 06.03.2017 14:12