Does Sorcerous Blade Channeling bevilja vapens skicklighetsbonus?

5

The Sorcerous Blade Channeling feat säger:

When you use any ranged sorcerer attack power through a dagger, you can use the power as a melee attack. If you do so, the power’s range equals your melee reach.

Skaffar spelaren dolkens +3 färdighetsbonus? Jag föredrar en officiell referens om det är möjligt.

    
uppsättning bryanjonker 29.12.2011 05:28

3 svar

9

Du tillämpar bara vapenkunnighetsbonusen om trollkrigsmakten har "vapen" sökordet.

Från Bonusdefinitionen på DDI:

Proficiency Bonus: Gained from proficiency with a weapon, this bonus applies to attack rolls with that weapon. An adventurer gains the proficiency bonus only when wielding the weapon and using powers that have the weapon keyword.

Det verkar som om det för närvarande finns 8 Sorcerer-krafter som har vapensökordet, allt i Dragon 379 och 390. De flesta är redan Melee-vapenangrepp så att de inte skulle ha stor nytta av Sorcerous Blade Channeling-prestationen.

    
svaret ges 29.12.2011 09:21
3

Det bästa svaret jag kan hitta är detta, snipped form WotC boards, citationstecken PH faq:

Not unless the power has "weapon" as a keyword, which none of them do to date. Doesn't matter whether an attack is ranged, melee, close or whatever, if it doesn't say "weapon" in the keywords, the WP isn't added.

    
svaret ges 29.12.2011 08:33
-4

Du borde, eftersom melee-attacker har "vapnet" -ordet, och du skulle få dolkan att användas som ett redskap för dina varierade attacker.

    
svaret ges 19.06.2014 02:45

Läs andra frågor om taggar