Varför valde Sherlock denna lösning för Magnussen?

7

I det sista avsnittet "The Last Vow" i den tredje säsongen av Moffats tv-show, bröt Sherlock och Watson in i Magnusens herrgård för att stjäla bevisen om Marias förflutna. Men det visar sig att Magnussen inte har någon hemlighet säker där han håller bevis för att pressa folk och Sherlock bestämmer sig slutligen för att undertrycka hotet genom att döda honom.

Men varför Sherlock anklagade honom inte för åtal? I verkliga livet har press mycket kraft, och även ett svagt stödjande krav kan skada mycket. Misstankar om mord får mer plats i tidningar än deras rehabilitering när det är uppenbart att de är felaktigt laddade. Men vi pratar om Sherlock. Han har ett tillräckligt starkt rykte och bryr sig inte riktigt om människors åsikt, så han kan stå en mediatisk kamp mot Magnussen. Särskilt eftersom ingen skulle tro att den oskyldiga Mary var en tidigare professionell mördare om media tycoon har inget för att stödja hans påstående.

Det var enligt min mening ett dåligt sätt att avsluta säsongen. I synnerhet gör det Magnussen en starkare motståndare än Moriarty. Steven Moffat är en ansedd manusförfattare. Vad saknar jag här?

    
uppsättning Taladris 10.06.2014 16:30

2 svar

14

Magnussen hotade att göra livet helvete för John och Mary. Du pratar om förlamning som om han planerade att göra detta genom att publicera historier om henne. Han var inte.

MAGNUSSEN: It works like this, John. I know who Mary hurt and killed. I know where to find people who hate her.
MAGNUSSEN: I know where they live; I know their phone numbers. All in my Mind Palace – all of it. I could phone them right now and tear your whole life down – and I will... unless you let me flick your face.

Ingen av dem skulle ha låt honom göra det, så de skulle ha förkunnat sin utpressning. Sherlock såg en hel framtid för detta för John och Mary och tog den enda åtgärd han trodde skulle stoppa det.

Talar mer generellt, de andra utpressningsoffren sänkte efter sina krav precis för att de ville hålla sina hemligheter hemliga. Om det publiceras kommer det att bli en skandal, om det kan bevisas för bestämt eller inte. Det är den skandalen som de är rädda för, så det är inte ett adekvat försvar att skämma på karaktär, för i deras ögon om skandalen händer har de redan förlorat. Magnussen vet det här, varför han gör alla sina kommentarer om "Jag är pressen, jag behöver inte bevisa saker" etc. Förutom, vad får dig att tro att han kommer att komma någonstans? Du såg vad som hände i förfrågan i början av episoden ...

    
svaret ges 10.06.2014 16:55
4

Jag har en annan än den andra inlägget.

  • Sherlock skulle dock göra någonting för Watson, åtminstone i Moffats tolkning, det verkliga målet om Magnusens utpressning över John var Sherlock själv ... det var (IMHO) hela poängen att begrava John i bålen ... för att se om han kunde spela Sherlock som en marionett som tvingar honom att rädda John. Så om Magnussen kunde indirekt hålla strängarna över Sherlock, så är (hela Mycroft / Sherlock-förhållandet) all Storbritanniens säkerhet på spel.

  • Vad som alltid slog mig med det här avsnittet var att när Sherlock upptäckte att Magnussen verkligen hade ett sinnepalats och inte några digitala glasögon kommunicerar med en digital kassaskåp på hans herrgård så insåg han att Magnusens mentala krafter var likvärdiga till sin egen. Återigen ... ett ostoppbart hot mot England ... inte bara för John och Mary.

  • svaret ges 10.06.2014 21:15