Story satt i Glasgow om en trainee advokat vars kropp är övertaget av en spejder för en invandring invasion [duplicera]

3

Jag läste denna roman i början av 1990-talet. Jag tycker att det är skrivet i första personens dagbok, och det är lika mycket en satirisk kommentar om stadslivet i Skottland som en science fiction-historia. Huvudpersonen är en utomjording som har tagit över sig av en skotsk trainee advokat. Syftet är att spionera jordens försvar, men den ironi som han inte är väl placerad att göra är kommenterad. Jag kan inte komma ihåg om han är i kontakt med några andra främmande spioner eller inte. Jag tror att så småningom slutar alien och värdkroppens karaktärer och i slutändan hamnar utlänningen i ett lyckligt förhållande med sin flickvän och har mer eller mindre blivit mänsklig och har övergivit sin roll som en spion.

Några slumpmässiga saker jag minns:

  • Värdkroppens mamma är inte särskilt ljus och fortsätter att göra samma utropstecken om och om igen, mycket till utlänningens förvirring.

  • Den här detaljen är, för en eller annan märklig anledning, det jag minns bäst: i sitt arbete som advokat som advokat har huvudpersonen dumpat på honom det juridiska jobb som alla i praktiken hatar mest, att avlägsna det oerhört komplicerade ägande av hyran av en liten hylla som används för möten av (jag tror) Kelvinside Old Comrades Association, en krigsveteransgrupp. Han gör äntligen det, en personlig triumf, för att få reda på att landet köptes på ett snyggt pris för ombyggnad så att han inte behöver störd.

uppsättning Lostinfrance 27.06.2016 17:05

1 svar

4

Kan det vara Krugg-syndromet ?

Tidigare identifierad som svaret på den här frågan handlar det om en ung man i Glasgow vars tankar är övertaget av en telepatisk utlänning, föregångaren till en eventuell invasion av trädliknande Kruggs:

One day Arthur Montrose, 18, woke up from a fainting fit, and realised he was the vanguard of the Krugg invasion force.

The Krugg were a race of alien trees destined to destroy puny Earthling culture and enslave this miserable planet for their own ends.

But as Arthur struggled against the crippling loss of his telepathic powers and fought to apply the mighty Krugg intellect to the affairs of the law firm of Salamander and Small, his mission suffered its first major setback.

He was unable to contact any fellow Kruggs. The trees here were even more stupid than the humans - and meanwhile the twin vices of sex and alcohol shone before him like beacons of Earthly knowledge...

    
svaret ges 27.06.2016 17:12