GE tvättmaskin fylls, sedan avlopp

1

11/29/18 Flyttade in i en lägenhet och ärvde detta tvättpar. Jag har samma exakta problem med tvättmaskinen som OP den 02/19/18 förutom modell # är GE GFWN1100L3WW. Spolaren fyller med mycket vatten, trumman känner av en eller två rotationer, sedan avlopp, låser upp dörren och blinkar pausknappen. Inga cykler kör slutförda. Jag kopplade loss, replugged i 15 sekunder. Sedan försökte 15 minuter. Jag rengjorde avloppet längst ner på maskinen, liksom filtren precis inom heta och kalla vattenslangarna. Jag bytte vatteninloppsventilen. Fortfarande ingen resolution. Ran ett test för felkoder. Det fanns flera. Vi rensade koderna och körde testen igen. Fick en E46 (motor eller kontroll). Kallade vår vanliga reparationsman och han försöker fortfarande få information om felkoden fixa.

Några andra förslag innan jag ger upp och ersätter darn sak?

TIA

    
uppsättning Bettie lew 29.11.2018 17:07

1 svar

0

Höger från toppen anger "motor eller kontroll" + "fyllningar" + "en eller två rotationer" + "avlopp" ett problem med trummotorn. Eftersom det fylls och dränerar är det osannolikt att det inte är relaterat till slangar, filter, inloppsventiler, etc.

Jag hittade en webbplats som förklarar hur man går in i serviceläge . Detta bör göra det möjligt för dig att göra lite mer diagnostik. En annan sida på den webbplatsen beskriver E46-felet enligt följande:

E42/E48/E49/E46/E54 Motor Related Errors

These three errors are motor errors and can be caused by a bad inverter or motor. First, clear the code, exit the service mode and disconnect the power to the washer for at least 30 seconds. Don’t disconnect the power until you exit the service mode because it may damage the control. If the problem persists see the page below.

Så det pekar på:

  • Inverter
  • Motor
  • Något som gör att motorn överbelastas. Eftersom det gör "en eller två rotationer", får motorn åtminstone en del effekt (inverterare) och är inte helt död (motor). Det kan vara utslitning eller funktionsstörning på något sätt, att det antingen drar för mycket ström (och styrkortet känner av det och stänger av) eller blir inte tillräckligt snabbt eller vrider för snabbt (t.ex. om remskivan är lös) (och styrelsen känner det och stänger av).

Så nästa steg (bortsett från vad som helst du kan räkna ut i Service Mode) kommer att vara att demontera det för att kontrollera motorn för lösa anslutningar (tveksamt men du vet aldrig), smuts blockerar motorn eller liknande "enkla fixar ". En sannolikt skyldig är drivremmen (del WH08X10048) - om det är slitit kan det förklara allt, även om det är i 50-serien så du vill vara ganska säker på att det är problemet innan du beställer en.

Om det inte dyker upp något, kommer du in i "swap components" -läget. Fångsten är att en motormontering (del WH20X10028) varierar (för närvarande kan ändras, varför vi inte gör "köpfrågor ") $ 50 till $ 300 eller mer beroende på var du får den från, ny / använd, etc. I så fall kan det vara dags att leta efter en ny tvättmaskin.

    
svaret ges 29.11.2018 18:28