Need hjälp att förstå termostaten / värmekabeln

0

Jag har 1981 hus i Washington med inbyggda elvärmare och mekaniska enpoliga termostater. Jag vill ersätta termostater med något mindre skit. Jag skruvade bort en av termostaterna och ledningarna som jag såg förvirrade mig: det fanns 3 kablar (3 trådar vardera: Svart, Vitt och Bart koppar) som är kopplade så här (BL, WT och BC är svarta, vita och bara koppartrådar, grupperade av kabel, SW1 är en termostat):

Jag förväntade mig att se två kablar där: en från elbox och en annan till värmeenheten. Varför 3? Den enda gissningen jag för närvarande har är att rummet hade två uppvärmningsaggregat installerade i början och sedan avlägsnades. Ingen aning om varför trådarna fortfarande är anslutna. Eller saknar jag något?

    
uppsättning n0rd 07.11.2015 23:41

1 svar

2

Du saknar något.

Den schematiska ritningen är ett ganska vanligt ledningsarrangemang där flera termostater och värmare är daisy-chained av en elektrisk krets.

På din ritning kan kretsen som matas in i rutan visas längst ner. Den termostatstyrda kretsen lämnar högst upp till höger för att ansluta till den lokala värmaren, och matningen till nästa termostat och värmare i kedjan lämnar uppe till vänster.

Nästa termostat och värmare i kedjan kan vara helt i ett annat rum och har ingenting gemensamt med den lokala termostaten, förutom att den matas från samma grenkrets.

    
svaret ges 08.11.2015 02:16