Hur många foton torpedon kan ett ambassadörsklassen rymdskepp skydda sig?

2

Jag har tittat på massor av Star Trek-episoder ända sedan gårdagens Enterprise, men jag har inte hittat någon information alls på skärmningsförmågan hos ett ambassadörsklassfartygs rymdskepp. Jag vill veta hur många foton torpeder som den kan tåla.

    
uppsättning h313 26.10.2013 04:39

1 svar

3
Sköldarna i Star Trek har alltid varit mer av en smärta i en $$ för författarna, för de sa att de aldrig vet vad de ska göra med dem, vilket är en anledning till att Enterpise 'sköldarna alltid verkar ganska " suga". De sa att de ofta vill få sköldarna ner snabbt så att de kan "gå vidare med historien" som de ser den och inte har en utbredd brandbekämpning.

I vissa episoder utplånas de i några få phaser eller foton träffar. I andra kan de ta en enorm pounding, som en av de ursprungliga Star Trek-episoderna med NOMAD-proben, där Spock sa att "våra sköldar absorberas energi som motsvarar 90 av våra fotontorpeder ". Men som sagt kommer de andra gånger att gå ner med bara några träffar.

Vad författarna aldrig tycktes "få" är att människor gillar sköldarna och vill se att Enterpisen är hårdare och starkare än alla andra fientliga fartyg den möter, förutom några som Borg. Men de vill få sköldarna ner så fort vilket ofta är irriterande, förvirrande och inkonsekvent eftersom företaget är en av de mest kraftfulla av alla fartyg, men det verkar få det att skottet sparkas för ofta av nästan alla andra, lol.

Såvitt jag vet är det verkligen ingen konsekvent betyg för sköldarna. Jag antar att författarna figurerar att de ibland är starkare eftersom Enterpise 'crew alltid gör uppgraderingar, men då kan de stöta på en fiende med kraftfullare vapen och så tar de sköldarna ner snabbt, etc.

    
svaret ges 20.11.2013 00:01