Vår jag kolla om mitt flyg inte är ett flyg som endast tillåter transitpassagerare? [stängd]

1

Så jag tittade på ett program om att resa olyckor och det var den här damen som köpte hennes flygbiljett till Tokyo från ett visst flygbolag. Hennes flygning avgår Taipei flygplats och har en layover på Kaohsiung (ett annat land i Taiwan) innan de flyger till sin destination. Men hon kunde inte göra hennes online incheckningen natten innan då hon hade skrivit i hennes namn när hon gjorde sin bokning. Hon ringde då flygbolaget och frågade om det bara för att få reda på att hon inte kan gå ombord på detta flyg. Flygningen som hon har bokat sig på tillåter endast passagerare som flög till Taipei flygplats för att avgå. Hur ser jag till att det inte händer?

    
uppsättning user41589 26.03.2016 15:47

2 svar

5

Eftersom Taiwans höghastighetståg började fungera under 2007, sänker körtiderna mellan Taipei och Kaohsiung till drygt 90 minuter , Alla inrikesflyg mellan Taipei-Songshan (TSA) och Kaohsiung (KHH) har avslutats på grund av bristande efterfrågan.

Den enda flyganslutningen kvar är på China Airlines mellan Taipei-Taoyuan (TPE), Taipei internationella flygplats och Kaohsiung. Detta är ett "inhemskt internationellt" flyg som bara kan ombordstigas efter att du har passerat invandringen, vilket innebär att du måste ha en anslutning ut ur landet i andra änden. Eftersom Taipei flygplats är mycket större, skulle nästan alla passagerare gå KHH-TPE-någonstans eller vice versa.

Den här typen av saker förekommer oftast när ett flygbolag driver en rutt utan att ha femte friheten rättigheter: till exempel, utländska flygbolag får inte transportera inhemska passagerare i USA, vilket innebär att alla flygningar de bedriver inom USA endast gäller transitpassagerare.

Ingen av detta förklarar verkligen scenariot i TV-programmet, men som om de flyger från Kaohsiung till Tokyo, borde de ha kunnat passera genom invandring i Taipei. Det finns sannolikt några kritiska detaljer som förloras vid överföring här: till exempel kommer TPE-KHH-flygningen på kvällen men Tokyo-anslutningen var bara på morgonen, vilket inte är tillåtet eftersom KHH-flygplatsen stängs på natten?

Under alla omständigheter flygbolaget eller byrået som sålde biljetten var felaktigt , eftersom det inte är en juridisk anslutning. Dock är deras ansvar sannolikt begränsat till antingen en fullständig återbetalning eller en alternativ transport.

    
svaret ges 26.03.2016 23:58
4

Wikipedias artikel om Kaohsiung International Airport tycks hävda att China Airlines-flyg mellan Taipei och Kaohsiung drivs som internationella flygningar vad gäller invandring. Detta tyder på att det kan finnas vissa speciella regler om detta par flygplatser.

Google Fly refunderar faktiskt ingen direktflyg TPE-KHH, men kommer visa anslutningar NRT-TPE-KHH och TPE-KHH-MNL. Så det verkar som att flygningarna mellan TPE och KHH på något sätt är förbjudna för rent inrikesresor.

Kanske är de taiwanesiska myndigheterna oroade över att de används som "virtuella" visumkörningar, eller kanske inte flygbolaget vill hantera inrikes resenärer som trodde att de inte skulle behöva ett pass (eller ytterligare uppgifter om deras visum) att ta en "inhemsk" flygning. Eller flygbolaget kan vara förbjudet att transportera inhemska passagerare till / från TPE på grund av trängsel.

Jag håller med Aganjus kommentar att flygbolaget inte skulle sälja dig en biljett för en viss resa om det inte är en som de tillåter att passagerare faktiskt gör. Det fall du sammanfattar måste antingen vara förvrängd på något sätt eller vara baserat på ett missförstånd.

I det här fallet flyger flyg från Taipei till Tokyo via Kaohsiung lite av en omväg, så en hypotes kan vara att det aldrig blev klart för flygbolaget anställda passageraren pratade med att hon faktiskt skulle ansluta internationellt i Kaohsiung.

    
svaret ges 26.03.2016 19:18