Varför är krogangenophage dilemma porträtt så inkonsekvent?

1
De etiska problemen med Krogan stammar från deras massiva födelsetal: en vuxen kvinna som lever i århundraden dyker upp ~ 1 överlevande barn per solår och ~ 999 som inte överlever, eller en total fertilitetshastighet (TFR) i de trefaldiga siffrorna. Efter Rachni-krigen exploderade Kroganpopulationen och de blev tillfälligt ett expansionistiskt imperium tills turänerna släppte genofagen.

Denna förklaring går emellertid in i flera inkonsekvenser och logistiska problem.

 • Den totala fertilitetsprocenten för barndödligheten skulle vara i de trefaldiga siffrorna; För jämförelse är den högsta humana TFR 6,89 i Niger. Någon behöver höja alla dessa avkommor och lära sig hur man talar och använder verktyg och så vidare. Gemensam barnuppfödning kunde aldrig ta hänsyn till det många avkommor.
 • Skriftkonflikterna på deras biologi: Krogans sägs vara både laga ägg och uppleva graviditeter på olika punkter. Numren som anges ovan gör dessa alternativ fysiskt opraktiska och skulle kräva massgytning som fisk eller amfibier.
 • Spelet använder två motstridiga sociala porträtt av krogan beroende på om det argumenterar för eller mot genofagen, trots att De två skildringarna är oförsonliga och deras befolkningsgrad tillväxt är helt enkelt omöjligt utan att det är ett hiva-liknande kastsystem som Rachni eller Salarians.
 • Inom historien själv utanför Codex är Krogan skildrad höja ett litet antal barn precis som människor snarare än de dussintals man kan förvänta sig; förmodligen så spelare skulle sympatisera trots de absurda nummer som anges ovan.
 • Jag kunde acceptera en förklaring där salarierna använde sin teknik för att höja massiva arméer som annars skulle ha dött i barndomen; vilket resulterade i en massiv obalans i kroganpopulationen, som i kombination med den extrema fattigdomen i sin hemvärld ledde till en ökning av nationalism och efterföljande imperialism. Men en TFR i de trefaldiga siffrorna är blatant absurt, fördärvar min misstroende suspension och invaliderar dilemmaet eftersom uppenbarligen härdning av genofagen skulle vara uteslutet.

      
  uppsättning Anonymous 13.06.2016 17:56

  1 svar

  6

  Det finns relativt liten information om Krogans biologi och sociologi, annat än fakta om födelsetal och genofage.

  Om du försöker tillämpa det verkliga tänkandet på Krogan, kan du bjuda på den bästa analogin som en invasiv art (ingen ordsprog är avsedd). Kroganen tillbringade större delen av sin historia under ett slags tryck eller en annan som gjorde den stora födelsekursen avgörande för artens överlevnad. När trycket togs bort (och det togs bort två gånger), och loppet expanderade, slutade det alltid i katastrof för expansionspunkten.

  Diskussionen om hur Krogan skulle kunna hantera att många unga är begränsad av brist på information. Grunt, det enda mindre exemplet vi har är bristfälligt - han konstruerades till mognad. Det mesta som vi kan bestämma från hans brist på uppfödning är att Krogan instinkter kan driva en stor del av sin natur; han hade ett humör och ett behov av att hitta en klan att tillhöra, utan att något av det lärdes.

  En sådan diskussion kan vara nästan oanvändbar oavsett; För de flesta av deras historia var Krogan dödsfall lika extrem som deras födelsetal. Tunchanka, deras hemvärld, var en massiv dödsfälla, och trots den inneboende Krogan-elasticiteten (redundanta organ, matlagring, massiv fysisk byggnad) var födelsetalet nyckeln till deras överlevnad. När deras samhälle utvecklades tillräckligt för att producera moderna vapen och garantera deras överlevnad blev den resulterande befolkningsboomen deras undergång. Krogan hade inget kvar att tävla mot som en art utom sig själva. Konkurrensen mellan klaner blev kärnvapenstrid och dödade större delen av planeten, och den nya homeworld-dödsteget var andra Krogan. Codex-spelet gjorde det bäst:

  Until the invention of gunpowder weapons, "eaten by predators" was still the number one cause of krogan fatalities. Afterwards, it was "death by gunshot".

  När Krogan hittades och upplyftades i det interstellära samhället för att bekämpa Rachni, lyckades salarierna inte ta hänsyn till den historien. När Rachni var borta hade Krogans hela galaxen att expandera i stället för att döda varandra på Tunchanka för skrotor. De bosatte sig var de kunde, och det spelade inte mycket roll för dem som var där först. Detta blev Krogan Rebellions. Det var inte en övergivenhet; Salarierna felberäknades, och hade gett dem tekniken att dra krig och gå med i rådets utrymme, men hade inte givit dem tid eller verktyg för att anpassa sitt samhälle kring ideen om samexistens.

  Detta bryr inte riktigt direkt ljus på problemet du har med födelsetal, men det finns några saker att tänka på. Först måste Krogan Young förmodligen börja redan ganska tufft. Det är osannolikt att det finns mycket, om någon tid då en nyfött Krogan kan anses vara hjälplös som skulle vara normalt hos en nyfödd person. Den höga födelsetalet skulle inte påverka något om unga inte kunde bidra till sin egen överlevnad. För det andra skulle gruppuppfödning vara en nödvändighet, och klanstrukturen skulle komma till spel här. Krigsutbildning låter sig till stora grupper, även om omsättningen skulle vara extrem (vad är inte här), men den inställningen skulle köpa utrymme mot den tuffa miljön för tänkare att göra sina saker och utveckla samhället.

  Det här är för det mesta klyftfyllande spekulation, tyvärr, eftersom spelet spenderar mer tid på att studera morfogen hos genofagen (Mordin verkar sluta "nödvändigt, men vårt fel") istället för att studera logistik av arten som det påverkar. Det är emellertid starkt underförstått av spelet i spelet, och det ultimata svaret kan vara "logistiken måste fungera på något sätt, för att de finns i inställningen".

      
  svaret ges 13.06.2016 22:00

  Läs andra frågor om taggar