Vilka bonusar gäller för Flame Spiral's Effect-linje?

6

Jag försöker lista ut vilka bonusar som gäller för Flame Spiral s Effekttext:

Effect: Until the start of your next turn, any enemy that enters a square adjacent to you or starts its turn there takes 1d6 fire damage. An enemy can take this damage only once per turn.

Några av dem gör det självklart: Förbättringsbonus gör trollkaraktärens bonusskada-funktion, Gauntlets of Blood can, Implementera Focus / Elemental damage feats kan etc. Följande 4 bonusar är de jag ifrågasätter, förutsatt att skadan omvandlas till blixt eller strålning:

  • Dragonshards: "Du får en +1 bonus för att skada rullar med [typade] attacker som använder det utvidgade vapnet." Använder "attacker" här angreppsrullar (skulle inte fungera med effekt) eller angreppsbefogenheter (skulle fungera med effekten).

  • Dual Implement Spellcaster: "När du använder en arcane attack power och du använder ett magiskt redskap i varje hand, kan du lägga till handverktygets förbättringsbonus för att skada rullar." Detta verkar förmodligen, men kontrollerar de efter redskapen när du använder kraften, när effekten inträffar eller i båda fallen?

  • Gåvor till drottningen: "När du slår med en blixt eller strålande attack kraft, får du en bonus att skada rullar på den attacken ..." Betecknar "den angreppen" att attackerullen (skulle inte arbeta med effekten) eller den angreppskraften (skulle fungera på den kraften, förutsatt att du träffade.) Se även för jämförelse nedan, som jag är ganska säker på, inte fungerar.

  • Radiantstormens ring: "När du slår en fiende med blixt eller strålkraft och skadar det kan du rulla skadan två gånger och använda antingen resultatet." Jag är ganska säker på att det inte fungerar, för att det väldigt tydligt länkar skadorna och träffen, men jag nämner det om jag har fel och för jämförelse med GftQ ovan.

  • (Kunde inte 4e designers ha kommit med standardiserade formuleringar?!)

        
    uppsättning JLan 01.09.2013 22:08

    1 svar

    9

    Det innebär att rulla en matris, därför är det en skada roll.

    Per ordlistan:

    Attack: An attack roll and its effects, including any damage rolls. The word "attack" is sometimes used as shorthand for "attack power". Some attack powers include multiple attacks, and some powers, such as magic missile, are designated as attacks yet lack attack rolls (using such a power counts as making an attack if the power has a target).

    1) Ett fall kan göras på båda sätten på den här. Flame Spiral är uppenbarligen en attack kraft. Frågan är om endast dess Attack & Hit-linjer utgör en attack, eller om effektlinjen också är en attack. Ordlistan citationstecken Brian Ballsun-Stanton var vänlig nog att påpeka att jag verkligen skulle kunna bli tolkad för att betyda att effektlinjen var en attack (och om du inte är DM, är det avsnittet jag skulle peka på din DM för att försöka få den här att styras till din tjänst), men jag är inte medveten om en officiell dom som säger att det verkligen är hur det fungerar, vilket innebär att det i slutändan är ett DM-domslut. Min -grupp (och jag misstänker en hel del andra) räknar bara Hit-linjer för saker som detta, men det är fortfarande en husregel, oavsett hur vanligt det kan vara.

    2) Den här är definitivt tillämpar . Du rullar en dö, så det är en skada roll. Flame Spiral är en arcane attack power. Det kontrollerar när du rullar skadan, men så byt inte ut det manuella redskapet.

    3 & 4 är båda definitivt nej. De säger uttryckligen "när du slår", så deras fördelar gäller bara för skada rullar i kraftens Hit-linje.

        
    svaret ges 01.09.2013 23:51

    Läs andra frågor om taggar