Varför gav Walt upp 1,5 miljoner att jobba med Jesse?

10

I Breaking Bad hade Walt möjlighet att arbeta med Gale och tjäna 3 miljoner dollar. Istället insisterade han på att arbeta med Jesse och dela pengar med honom. Han hävdade att det var för att han inte hade kemi med Gale men det verkar som en osannolik ursäkt. Vilka är de andra anledningarna till att Walt skulle ge upp 1,5 miljoner för att jobba med Jesse?

    
uppsättning bburk707 01.04.2015 14:54

2 svar

15

Jag tror att Walt vet att han är värdefull nog för Gus fram till den punkt där Gus kan ersätta honom. Och Walt vet också att när Gale mästar kocken som Walt och Jesse producerar, är Walt inte längre användbart.

Walt vet också att Jesse inte ger upp honom, och att medan Jesse är en bra kock, är han inte i nivå med Walt. Detta gör det nästan inte en bra för Walt att vägra att arbeta med Gale, eftersom de enda 2 resultaten av det partnerskapet är att Walt kommer att vara ute av drift eller dödad av Gus.

    
svaret ges 01.04.2015 19:00
12

Vid den tiden ville Walt önska Jesse att släppa anklagelser mot Hank, efter att Skyler hade bett honom att spara familjen smärtan av de pågående anklagelserna. Initialt vägrar Jesse erbjudandet att gå med i "partnerskapet", men några ögonblick senare kallar Jesse Walt från sin sjukhusbädd och går med på att gå med i partnerskapet. Kom också ihåg att under den tid som Walt utesluter Jesse från sitt jobb med Gus, hotade Jesse att fortsätta sin produktion, trots att han visste att DEA var medveten om hans anslutningar till met. Han sa att han hade en "få ut ur fängelsekortet", vilket han förklarade betydde att han alltid kunde implicera Walt för att få en affär om han blev fångad.

    
svaret ges 15.04.2015 21:49

Läs andra frågor om taggar