Varför kan inte några glödlampor användas med timers?

5

Jag har sett svaret på frågor som frågar varför vissa lampor inte kan användas med dimmare [1] [2] , och det är vettigt, men varför kan inte några glödlampor användas med timers? Är inte de flesta timers ekvivalenta med en strömbrytare, eller läcker de på något sätt ström som en dimmer? Jag har kastat försiktighet mot vinden och provat sådana glödlampor i en lampa kopplad till en timer och det fungerar bra och håller så länge samma glödlampa i en icke-timerstyrd lampa.

    
uppsättning j08691 21.04.2015 18:20

1 svar

6

Tidskrifter finns i två sorter:

  • Tidtagare med en neutral ledning. Dessa är anslutna mellan kretsens heta och neutrala ledningar, parallellt med belastningen. De är drivna som alla andra enheter, och fungerar genom att byta de heta (och eventuellt neutrala) ledningarna i den styrda kretsen. Dessa tidtagare kan styra vilken enhet som helst, men kräver en plats med åtkomst till både heta och neutrala ledningar.

  • Tidtagare utan neutral ledning. Dessa är anslutna i serie med lasten och arbetar genom att begränsa strömmen genom den heta kabeln i den styrda kretsen. Eftersom de använder lasten som en del av sin egen strömkrets, kan de bara styra resistiva belastningar (i huvudsak glödlampor och vissa elvärmare), men kan installeras var som helst (i synnerhet som ersättning för en ljusbrytare där endast den heta tråden passerar genom omkopplingsboxen).

  • LED- och lysrörslampor (och motorer och ...) fungerar inte korrekt med den andra typen av timer, antingen för att de behöver en tillräcklig ström för att låta något elflöde eller för att för låg en ström kommer att skada dem.

        
    svaret ges 19.06.2015 02:51

    Läs andra frågor om taggar