Does när en fighter mark får tillämpat tillåta denna Tactical Superiority combo?

4

Jag läser igenom När sker markering? , men jag är fortfarande inte säker på att händelserna faktiskt händer så som jag hoppas att det händer att följande kommandot fungerar.

Jag är en högkvalitativ kämpe med hög nivå 16 med en Glaive, och jag har vanliga prestationer som polearm gamble, polearm momentum, etc.

Jag tittar på featten Taktisk överlägsenhet som säger:

Whenever you hit an enemy marked by you with an OA, that enemy is slowed until the end of your next turn.

Jag är inte säker när markeringen gäller under följande angreppssekvens: Säg att jag står i en kvadrat och en fiende kommer in i en kvadrat intill mig och utlöser min Polearm Gamble, så jag angriper den med en OA. Kan jag markera honom som jag angriper , vilket utlöser Tactical Superiority-prestationen och saktar honom till slutet av nästa tur? Eller måste varelsen redan markeras av mig innan jag går in i mitt intilliggande torg?

Kort sagt säger ett varumärke att det kan tillämpas när du angriper, oavsett om du träffar eller saknar, men kan du markera som en del av attacken?

    
uppsättning Squirreljester 21.01.2017 01:21

1 svar

3

Den kombinationsrutan verkar fungera av RAW.

Från PHB, p76 ( betona min ):

Combat Challenge
... Every time you attack an enemy, whether the attack hits or misses, you can choose to mark that target. ...

Varje gång du angriper en fiende, får du markera dem.

Från MP2, p143 ( betona min ):

Tactical Superiority
Whenever you hit an enemy marked by you with an opportunity attack...

Taktisk överlägsenhet utlöses inte förrän du faktiskt slår målet.

Från RC, p92 ( betona min ):

Sequence
The order of entries in a power description is a general guide to the sequence in which the power's effects occur. For instance, an "Effect" entry might appear before an "Attack" entry to show that something happens before the attack.

Det här avsnittet av reglerna klargör att "Attack" -delen av OA händer före delen "Hit".

På grundval av dessa tre citat verkar det ganska enkelt att säga att när du gör attacken mot målet, får du markera det, så när du faktiskt löser effekterna av en träff (inklusive taktisk överlägsenhet) är målet redan markerad av dig.

Som sagt kan ett motargument göras, att "om attacken träffar eller saknar" -delen av Combat Challenge menas att det innebär att märket tillämpas efter att attacken är fullständigt löst. När som helst du kommer ner till sådana saker som reglerna innebär men menar inte omedelbart måste du fråga din DM för en dom.

Jag personligen skulle antagligen tillåta den här kombinationsrutan att fungera. stridsvagnar stoppar redan varelsens rörelse på OAs tack vare deras Combat Superiority-klassfunktion, så det är osannolikt att långsammare det kommer att göra stor skillnad för det mesta. Om du eller andra partimedlemmar har några extra kombinationer för att verkligen dra nytta av det långsamma tillståndet, så kanske jag överväger att tillåta det, men det är inte särskilt kraftfullt, kanske inte ens värt feiten för Tactical Superiority.

    
svaret ges 21.01.2017 02:05

Läs andra frågor om taggar