How kan jag komma till Island på ett fraktfartyg?

24

Planerar en låg budget och miljövänlig resa till Island från Helsingfors, Finland nästa sommar för mig och min vän. Har inte kunnat hitta relevant information om möjligheten för fraktresor (varifrån - t.ex. Norge, Danmark? - Tidtabeller, priser etc). Förväntad avgång från Helsingfors runt den 18 juni, senast 7 juli 2015. Jag är mycket tacksam för eventuella relaterade råd (och första gången på stackexchange, så ursäkta om jag inte formulerade min fråga på bästa möjliga sätt)

    
uppsättning Hanna K. 25.02.2015 09:03

1 svar

23

Jag vet inte om ombordstigning på ett fraktfartyg genom att fråga i hamnen eller närma sig fartygets kapten, är det fortfarande möjligt idag, många saker jag läser föreslår att det inte är det. I en stor hamn som Rotterdam är det inte heller möjligt att komma någonstans nära de flesta skepp utan bil och några referenser.

Å andra sidan finns det många möjligheter att resa på frakten genom en byrå men det är inte särskilt billigt. Jag har aldrig hört talas om ett skepp som länkar direkt till Finland och Island (även om det verkar som möjligt antar jag). Svar på Var kan jag få information om fraktresor? och Vad är den billigaste tillgängliga fraktfärden någonstans? ge mycket information om dessa byråer och några typiska resor men du måste närma sig en av dem med dina behov för att se vad som är möjligt eller inte.

Ett problem för din specifika plan är att många skepp i Östersjön reser mellan hamnar i Polen, Danmark, Finland, Sverige, Ryssland etc. och de största europeiska hamnarna i Tyskland, Nederländerna eller Belgien. Last som är bundet till längre destinationer kan sedan överföras till större fartyg där. Foderbehållarens fartyg som betjänar Östersjön är speciellt utformade för dimensionerna av Nord-Ostsee-Kanal i Tyskland och förmodligen vågar inte någon annanstans mycket (det är inte ekonomiskt att använda ett mindre fartyg än möjligt på en given väg).

Med två olika fartyg kan det fortfarande vara möjligt att boka en resa till Island helt och hållet till sjöss, men du måste inkludera en vistelse i Rotterdam (förmodligen flera dagar / veckor som du måste vänta på rätt skepp och kan t förlita sig på fraktfartygs scheman för att säkerställa en smidig anslutning). För att ge dig bara ett exempel på vad du kan förvänta dig prisvärd, här är en rundresa mellan Anterwerpen och Finland för cirka 800 euro per person och här är en rundtur mellan Rotterdam och Island med en annan byrå för lite mer än € 1000.

Du skulle behöva hitta skepp som möjliggör envägspassager i stället för rundturer, vilket borde vara billigare, men jag skulle gissa att summan skulle kunna vara omkring 1000-1500 euro per capita (mycket) dyrare än flygning ( Som skrivande ser jag Helsingfors-Reykjavik-flyg i maj för ca 120 euro enväg). Att åka till Norge eller Rotterdam med tåg / färja / buss, som David föreslog i en kommentar, skulle kunna spara lite pengar, men övergången till Island själv skulle sannolikt kosta omkring 500 euro.

Slutligen, om du vill undvika att flyga för miljöens skull och är villig att ge upp fraktresan, finns det färjor mellan Island och kontinenten . Jag är inte säker på priset, men det är nog billigare än en frakt.

    
svaret ges 25.02.2015 10:06

Läs andra frågor om taggar