Choosing utrustning alternativ vid karaktärskapande

22

Så om jag är korrekt, kan du välja att rulla tärningar beroende på din klass och köpa allt från det eller du kan välja startväxeln från din klass och lägg till bakgrundsobjekten (inklusive lite guld). Här är mina 2 frågor:

  • Om jag väljer växeln från min klass måste jag ta all utrustning ut från bara ett av (a) eller (b) val, eller kan jag fritt mixa och matcha val från de två set?

  • Kan du tillbringa extra guld som du får från din bakgrund på extrautrustning (till exempel lite tvål och viss fiskeutrustning) eller måste du börja med det guldet i sin påse?

  • Anledningen till att jag frågar är att jag nyligen skapat en nivå 1 wood elf druid och jag blandade och matchade redskapet från klassen, så att jag valde en armbåg som ett "b) enkelt vapen" för det första punkt och en "(a) scimitar" vid den andra punkten. Min DM var inte så glad över det här, eftersom han inte förstår varför jag blandar (a) och (b).

    Han var inte så glad över att jag spenderade min 10gp från min outlander-bakgrund. Jag bestämde mig för att min druid inte skulle ligga så mycket värt i 10gp jämfört med en massa saker som jag fick för det (t.ex. några tvål och lite fiskeutrustning och några andra användbara saker) och han verkar tro att jag bara skulle börja med guldet istället.

        
    uppsättning Daniel R 25.08.2014 08:56

    2 svar

    25

    Klassutrustning

    Du gjorde det här rätten. Du får alla i punktlistan över utrustning, förutom där den frågar dig att välja ett alternativ eller den andra använder listan av (a), (b), (c). Du behöver inte "matcha upp" a och b s, du kan välja vad som helst från varje rad.

    För druiden betyder det att du får alla tre linjerna av utrustning, vilket ger dig rustning, ett pack och ett fokus och två alternativ att göra: (sköld eller enkelt vapen) och (scimitar eller enkelt melee vapen). Din båge är ett legitimt val för "enkla vapen" från den förra och scimitaren är också ett legitimt val från den senare.

    Valet i varje rad är inte tänkt att vara länkat, för om de var, skulle de vara direkt sammanlänkade, inte använda ett brev som hemlig kod. I stället för att vara skrivna hur de är, skulle de skrivas så här som en enda punktpost i listan:

    • (a) A scimitar and wooden shield or (b) a simple melee weapon and a simple weapon
    • Leather armor, pack, and focus

    (Jag kopiera inte den sista raden direkt eftersom det inte är nödvändigt för exemplet.)

    Du kan se detta i åtgärd med "Building Bruenor" -exemplet. Bruenor är en fighter med folkhjältebakgrunden och på sidan 15 i PHB väljer Bruenors spelare "en kampaxe och två handaxar". Det är två "blandade" alternativ från fighterens val på sidan 72: de två handaxerna är ett (b) val från den tredje raden, och battleaxen är en (a) val från andra raden.

    Notera också hur det direktlänkade sättet att skriva saker som jag beskrivit ovan används för många av Fighers alternativ på den sidan, så att (t ex) ett enda kampvapen kräver att du också tar en skärm.

    Så du gjorde det här rätt. Korrigera din DM försiktigt på detta. Peka på Bruenors val på sidan 15 och Fighers val på sidan 72, och hur de inte följer en "all (a) eller alla (b) -regeln. Alternativet är helt enkelt för restriktivt för att skapa datorer, och det är inte ens meningslöst för andra klasser som inte har brev som alla matchar.

    Starta guld

    Det här är upp till din DM, men de bör överväga att vara flexibla om det.

    Punkten att ta startpaketet med utrustning är att börja spela snabbt. Medan möjligheten att rulla för att starta guld och köpa utrustning är tänkt att representera att ha köpt användbara artiklar under din livstid snarare än att faktiskt köpa dem plötsligt med en säckfull hundratals gulddelar, tillhandahålls den utrustning av bakgrunden är tänkt att vara det faktiska redskapet du börjar spela med, inklusive "påse av x guld".

    Så din DM är inom hans rättigheter som DM för att tillämpa det ... men DM är inte nödvändigtvis rätt för att genomdriva det.

    Om din DM försöker se till att du skapar tecknet "rätt", kan de blint följa boken där faktiskt boken förväntar DM att ta något ansvar för att köra spelet. DM har befogenhet att säga hur spelet körs, men det har också ansvaret att säga hur spelet körs. De kan inte avstå från allt beslutsfattande, blint, till spelböckerna. Det leder till att dåliga beslut fattas när boken inte bryr sig mycket om någonting.

    Det här är ett av de fall där det inte är viktigt, och DM bör ta ansvar för sitt beslut.

    Om spelaren frågar, "Hej, kan jag spendera detta guld på någonting? Jag tror inte att min druid skulle ha hållit en påse guld runt i alla dessa år, det skulle ha handlats för användbara verktyg och bestämmelser redan , "då är det helt inom DM: s rätt att säga" Ja, det är säkert, det låter förnuftigt ". Det är också inom DM: s rätt att säga, "Nej, du borde ha den väskan med guld, det kommer att ge större mening för hur spelet börjar." DM bör aldrig blint följa boken när alternativet inte är skadligt för spelet, speciellt när punkten är så trivial som detta.

    Så fråga din DM om att ompröva. Säg ja, boken säger att du börjar med en påse med guldmynt, men fråga om det kommer att skada spelet alls, för att du ska säga att du redan har handlat det för användbara saker i stället. Om DM är adamant, shrug och fortsätt - du kan använda det som en ursäkt för varför din druid hamnar i en stad senare: du vill köpa en fiskhake från dessa smutsiga men snuskiga stadsbor!

    Om din DM är mottaglig att böja på denna triviala punkt - och de kanske inte är, om de känner sig osäkra om deras grepp om spelet eller deras auktoritet som DM - så är det bra. Det viktiga är att bringa detta till din DM för omprövning, men att respektera sin auktoritet över kampanjens verksamhet.

        
    svaret ges 25.08.2014 19:53
    8

    Äventyrsguiden (som används för organiserad lek) rekommenderar att du antingen tar max guldvärde för din klass eller väljer det föreslagna redskapet.

    Jag har inte sett några specifika regler för att välja a eller b i det föreslagna redskapspaketet, men syftet med förpackningarna är att påskynda utrustningsvalet. Jag tror att paketpaketets värde för bakgrund och redskap kommer att vara ungefär detsamma som att ta maxvärdet för din klass.

    Om din DM kräver att du väljer antingen a eller b och inte mixar och matchar det som ligger upp till bordet. Inga regler anges på något sätt.

    Men när man tittar på Bard-klassen verkar det som att regeln som du måste välja a eller b inte ger full mening eftersom det ibland finns bara ett alternativ c, vilket skulle innebära att du aldrig kunde välja det och något annat .

    (a) a rapier, (b) a longsword, or (c) any simple weapon
    page 52 of the Players Handbook

        
    svaret ges 25.08.2014 09:23

    Läs andra frågor om taggar