Does antalet stavar vid en Trollkarls förfogande påverka spelbalansen?

6

Trollkarlen lär sig två stavar gratis när de stiger upp och kan lära sig mer stavar genom att kopiera från stavningsböcker eller rullar.

Till exempel, om det fanns två guider i festen, antar jag att de kunde lära sig två olika stavar och sedan lära av varandras stavningsböcker.

Annars kan guiden antingen ha bara de två stavarna per nivå eller, på den andra ytterst, alla stavarna, beroende på vad DM ger spelaren till acces.

Kommer guiden att få ett mycket stort antal stava att lära av (till exempel genom att ha en vänlig mentor på hög nivå som inte tar ut några kostnader för kopiering), för att de ska bli mycket kraftfullare än andra datorer? Jag är bara intresserad av kampmöten.

    
uppsättning Petr Hudeček 06.12.2016 00:47

4 svar

13

En trollkarl med hundratals stava i stavningsboken kan inte kasta mer än någon annan trollkarl på samma nivå. Två trollkarlar på samma nivå förbereder samma antal stavar och kan kasta lika många stavningsplatser.

Guiden med den stora repertoaren har fler alternativ och kan finjustera sina val om de vet vad de ska möta. De flesta äventyrare har inte så mycket inblick i vad de kommer att möta så att fördelen kan vara marginell.

Å andra sidan kan en stor repertoar vara en välsignelse om de har tid, resurser och lutning att förbereda rullar före äventyr.

    
svaret ges 06.12.2016 01:09
10

Ja. Men det är inte så illa.

Artiklar, vapen, allierade, stavar etc. som tagits upp under äventyr kan påverka balans genom att göra tecken kraftigare (eller svagare om det inte räcker med att gå runt).

DM måste balansera vem som får vad och när. I fråga om guider hjälper systemet med att begränsa hur många guider som kan memorera varje dag.

Mer kända stavningar kan ge mer taktiska alternativ, men bara om casteren får en chans att planera.

Tänk i jämförelse att prästerskapen "vet" ett mycket ökat antal stavaformer, men är begränsade av vad deras gud ger dem på morgonen.

    
svaret ges 06.12.2016 00:56
4

Spelbalansen är Relativ

Det finns inget riktigt sätt att avgöra om det är obalanserat i sig. Det som uppenbarligen ger dig är mångsidighet. Har en repertoar som kan vara anpassad passform till någon situation är oerhört värdefullt. Men balansen är i förhållande till några faktorer.

partiet

Om din guide är mycket mer mångsidig än andra partimedlemmar kan de känna att du är överstyrd. En icke-stridsfokuserad Warlock kan känna att han är mindre kraftfull eftersom du kan göra sin sak och bekämpa saker. Eller en spelare kan känna att du dödar allt och de drar inte sin egen vikt eftersom DM har uppskalat sina möten för att passa dig, vilket leder oss till nästa punkt.

DM

Din DM har slutligen kontroll över vad som kastas på festen. Det finns i princip inget sätt för dig att vara för kraftfull för honom / henne eftersom de kontrollerar svårigheten att mötas och andra saker. Att vara mångsidig har det fördelar för er båda eftersom DM kan kasta intriger, strid, jakt eller något på din väg och han behöver inte oroa sig för att du inte klarar av att hantera den. På flipsidan kanske han vill att du ska vara utanför din komfortzon genom att kasta något du inte planerat för, och din mångsidighet besegrar det syftet.

I alla fall bör du kolla med din DM och din fest om detta är acceptabelt beteende för din guide. De måste alla vara förberedda för att du ska ha ett enormt arsenal av stavar och planera i enlighet med detta.

Mary Sue

"En Mary Sue är en idealiserad och till synes perfekt fiktiv karaktär, en ung eller låg rang person som sparar dagen genom orealistiska förmågor" (Wiki). Din karaktär är en historia i skapandet. Att ha en karaktär som kan "göra allt" kan känna sig som dålig karaktärsskapande för vissa. Stjärnorna som din trollkarl väljer kan (ibland bör) påverkas av dina karaktärer bakgrund, idealer och brister. Jack of all trades, ingen mästare kan säkert vara en karaktärsbrist om du spelar rätt, men du bör vara uppmärksam på vad den här spelstilen betyder för din karaktär och ännu viktigare, du är partiets karaktärer och DM: s inställning och historia.

    
svaret ges 06.12.2016 02:08
4

nr.

Allt kommer ner till möjlighetskostnaden. En trollkarl med alla stavningar i PHB och andra handböcker har fortfarande bara förberett Level + Int Modifier, en trollkarl kan ha alla stavgångar att välja mellan, men han måste fortfarande välja och om han inte väljer rätt verktyg stavar gå in i en situation ja, han är otur.

Exempel: om han försummade att göra lite forskning om var han gick och inte förberedde eld och syror som gick in i trolllandet, så var han inte så effektiv som han kunde ha varit.

De måste väga denna stavning mot den stavningen och det lönar sig att undersöka vart du ska och vad målet är att hjälpa till med det. Det är vad en trollkarl gör trots allt ... kämpar med sin hjärna och kraften som följer med den. Att ha alla stavningar innebär helt enkelt att du har fler alternativ som i sig är en kraftfull sak men inte övermanad.

    
svaret ges 06.12.2016 02:42

Läs andra frågor om taggar