Flyger mig vid 14 000 MSL för barn utan extra syre?

7

FAR 91.211 (a) kräver kompletterande syre för alla passagerare över 15 000 fot. Finns det några hälsopåverkan av en 5 timmars flygning på cirka 14 000 fot på barn utan extra syre? Självklart skulle flygbesättningsmedlemmen ha på sig ytterligare syre som krävs av FAA över 12 500 fot.

Jag har läst att barn under 3 månader inte har mogna tillräckligt långa lungor för höjdbelastning, så för den här frågan skull, låt oss anta att barnen är över 6 månader utan att det finns några rådande hälsoförhållanden att oroa sig för.

Min fråga gäller ett flygplan som inte är trycksatta.

    
uppsättning Peter 18.08.2015 17:03

2 svar

20

Låt mig börja med att säga att Aviation Stack Exchange inte är en ersättning för medicinsk rådgivning. De flesta av oss är inte läkare (även om jag har medicinsk utbildning är jag verkligen ingen läkare), och även om vi var läkare är vi inte din läkare och vi känner inte till din medicinska historia (eller ditt barns medicinska historia).
Om du ska flyga med dina barn i ett unpressurized flygplan, rådfråga din barnläkare om deras rekommendation om tilläggsyta. Det finns ett antal faktorer i spel, och din läkare kommer att kunna överväga dem alla och ge dig omfattande råd.

Med det sagt, låt oss prata om syre i allmänna termer.

Det finns mycket bra information om extra syreanvändning där ute: AOPA pratar om det här , och den här webbplatsen har en mycket detaljerad förklaring, skrivet av en läkare som kommer in i det som händer när höjden ökar (och partialtrycket av syre i dina lungor minskar).

Genom regelverk måste du tillhandahålla kompletterande syre:

  • till flygbesättningen om du är över 12 500 fot i mer än 30 minuter.
  • till flygbesättningen om du är över 14 000 fot under vilken tid som helst.
  • till alla ombord om du är över 15 000 fot under vilken tid som helst.

Med hjälp av det praktiska diagrammet på den andra webbplatsen som motsvarar syreförmättningar (SpO2) på ungefär 88%, 82% och 76%, förutsatt att du andas luft i en längre tid.

Om du kommer till sjukhuset med en syremättnad under 90%, kommer du nästan universellt att lägga på extra syre, och de flesta riktlinjer kräver att SpO2 hålls över 92%. (I luftfartsförhållanden resulterar partialtrycket av syre vid 10 000 fot vanligtvis i SpO2 runt 90%).

Med den informationen blir frågan nu "Vad är din standard för vård av dina passagerare?" - FAA ställer in minimikrav i förordningarna, och de är huvudsakligen inriktade på att säkerställa att flygbesättningsmedlemmen inte blir nedsatt (de är mindre oroliga över att dina passagerare blir loopy så länge piloten är okej ), men du som pilot är fri att ställa högre standarder utifrån din egen förståelse av fysiologi och aeromedical faktorer.

Jag kan inte berätta vad du ska göra, men jag kan berätta vad jag gör: På ett flyg över 10 000 fot bär jag extra syre, jag använder det och jag ger det till mina passagerare.
Jag har också en pulsoxymeter i flygplan för att kontrollera syrgasmättnad (SpO2) på mig själv eller mina passagerare efter behov (och jag bestämmer syrgasflödet baserat på att ha den värsta personen i flygplanet över 90%).

    
svaret ges 18.08.2015 18:11
7

Det finns alltid hälsopåverkan vid högre höjder, även de som godkänts av FAA.

Lagligen hindras du inte från att flyga i denna höjd eftersom FAA inte föreskriver en ålder för den specifika FAR. Du SKA rådfråga en barnläkare om dina resor och dess effekter på barn i den ålder du planerar att bära. En 3 månader gammal bebis och ett 4 år gammal barn är två väldigt olika saker. Om du inte har sett det här AOPA-artikeln täcker allt snyggt. Det bör också noteras att andning ren O2 kan också vara skadlig när det inte behövs. Du SKALL INTE anta att en lösning på problemet är att ge extra 02 till barn för att motverka de någonsin olika effekterna som de ser på grund av deras olika kroppar.

Om du tänker på detta bör du läsa på tecken på hypoxi hos både vuxna och barn. Du bör också bära en O2 meter (möjligen en för varje passagerare (jag är inte visst vad regs är på det)). Jag skulle också överväga att bära någonting som det här som en säkerhetskopia av O2. Det viktigaste du behöver planera är förmågan att avleda (eller minska väsentligt) på väg om du börjar se tecken på hypoxi.

DISCOLURE: Jag är inte en läkare (eller medicinsk professionell av något slag) och den här informationen bör användas som vägledning och inte tas så svårt och snabbt. Du bör alltid rådfråga en läkare i fall som här.

    
svaret ges 18.08.2015 18:17

Läs andra frågor om taggar