Storing oöppnad mozzarella

2

Jag har en oöppnad vakuumboll av Mozzarella. Hur länge kan jag hålla det kylt innan det går dåligt? Jag får blandade svar.

    
uppsättning Dee Williams 05.08.2015 00:09

4 svar

5

Mitt bästa råd skulle vara att följa tillverkarens riktlinjer och driva dem på egen risk. Ost går vanligtvis inte dåligt "allt på en gång" men du kan definitivt bli sjuk från att äta bortskämda eller mögliga ostar.

Det vanligaste varselet jag har kunnat hitta för olika märken som finns tillgängliga för beställning online läser något sådant:

Freshness is assured in unopened package until the date stamped on the front of the package. Use within 3-5 days after opening or freeze up to 2 months.

Även om jag har en påse med mozzarella i frysen just nu, som jag köpte på det lokala snabbköpet, för vilket tillverkarens anteckning säger att det kan frysas upp till 6 månader.

Vanligtvis beror den förväntade hållbarheten på Mozzarellaost på många faktorer, bland annat:

 • Hur osten producerades. Vissa metoder förstör snabbare än andra. Vanligtvis håller ost på lågmjölk mycket längre (vissa hävdar 6 månader eller mer).

 • Förpackningen. Vissa mozzarella (som andra ostar) kommer i specialdesignad förpackning som hävdar att förlängningen av ostens livslängd.

 • Lagringstemperaturen. Fryst ost varar betydligt längre, ungefär 6 gånger så länge.

 • svaret ges 05.08.2015 16:01
  1

  Om du planerar att lagra den en lång tid, kyl det starkare - det är, frys det. Inte så bra för konsistensen av färskost, men påverkar inte smältostens konsistens lite.

  Annars finns det ingen hård och snabb riktlinje - "vakuumförpackad ost" är relativt välrenat, men den är inte steril. Lagrings- och hanteringsförhållandena och din exakta temperatur på ditt kylskåp, och varje lagringsförhållande till fabriken kommer att ha lite inverkan.

  Att vara ost, om det ser bra ut, är det förmodligen bra. Om det ser illa ut, släng det ut.

  På grundval av olika tider när "strängost" har varit oförklarligt billigare än ett pundpaket av mozzarella (trots mycket större förpackningsutgift) skulle jag ge det en månad eller två enkelt om kylen är kall och paketet är oöppnat.

      
  svaret ges 05.08.2015 04:07
  1

  Det är i allmänhet säkrare att frysa ostar för lång lagring. Något två veckor eller mindre är emellertid i allmänhet okej för att hålla ost nedkyld, så länge det inte utsätts för luft. Så lång tid tar det en märkbar mängd bakterier / svampar att växa på fuktiga livsmedel.

      
  svaret ges 07.08.2015 04:31
  -1

  Kylning och vakuumtätning gör att osten inte blir bortskämd under mycket lång tid. Lägg till det faktum att de flesta ost är mycket låga i kolhydrater.

  Det enda jag skulle oroa mig över är produktens nedbrytning - det spelar ingen roll hur länge det inte finns några bakterier om produkten börjar bli snygg eller spröd eller separerad. Jag tror inte att detta kommer att gälla för mycket för mozzarella.

  Så med hänsyn till ditt exempel skulle jag gå med flera år som mitt svar (om du inte ser att luft genereras i paketet ..). Men se till att du kontrollerar texturen under ditt experiment för att avgöra om proteinerna börjar bryta ner. Detta kan vara enkelt som smakprov, eftersom jag inte är orolig för bakteriedelen igen.

  Jag är inte kock, och jag är ingen matvetenskapsman. Eftersom interwebsvaren är vaga och generiska får jag intrycket att allmänna regler gäller och att konsekvenserna inte är så illa.

      
  svaret ges 15.11.2016 00:00

  Läs andra frågor om taggar