Är det normalt att uPVC fönsterluckor är förmonterade på ramen på fabriken eller inte? [stängd]

-1

Jag har nyligen haft några uPVC-fönster installerade hemma i södra Bombay (Mumbai), Indien. Det var inte en positiv upplevelse. De människor som tillverkat och installerade den var Deceuninck tillverkare baserade i New Bombay (New Mumbai).

Jag vill inte att detta ska bli alltför långt, så jag kommer inte att gå in i detalj om min köpupplevelse. Men jag har en specifik fråga om installationsprocessen, så kommer jag att beskriva det i lite detaljer.

UPVC fönsterramar och fönsterluckor tillverkades på fabrik. Sedan köptes sedan till den plats där de installerades. Denna installation var inte exakt en smidig process. Det var tre personer som arbetar med att installera 4 fönster för i princip hela söndagen 9 November, och sedan igen på måndag från 17.30 till 20.00. Det är mycket av tiden.

Till att börja med spenderade installatörerna lång tid med att fiska med fönsterramar. De sa att ramarna skulle tillverkas med totalt 5 mm utrymme på sidorna, men detta hade tydligen inte gjort, åtminstone inte konsekvent, De gjorde mycket hamraring och arkivering, särskilt på ett visst fönster (kalla detta fönster 2).

Efter det tillbringade de ännu mer tid att installera fönsterluckan in i fönstren. Det var mycket manipulering och justering. Återigen, i slutet av installationen tillbringade de flera timmar på en slutare (ring detta fönster 4). När du arbetar med det Söndag lämnade de slutaren dåligt felaktigt, med mycket utrymme som visas på toppen. När de kom tillbaka måndag eftermiddag (17.30 eller så), de tillbringade lite mer tid på det. När de var färdiga, ljuset hade gått, och vi trodde problemet (gapet på toppen av slutare) hade fixats, men det hade inte. Just nu skrivande (24 november) har problemet ännu inte rättats.

Det fanns också några mindre problem med de övre och nedre spärrarna vänsterluckan. De var för snäva; du var tvungen att dra Windows inåt svårt att låsa dem.

I ett annat fall stängdes inte ett fönster (igen fönster 4) ordentligt, eftersom det fanns en viss obstruktion.

I alla dessa fall var vi tvungna att stå där och påpeka dessa frågor; arbetarna verkade inte märka dem.

Jag är förbryllad av den extremt manuella inställningen att installera som används här. Det verkar uppenbart att en förnuftig Tillvägagångssätt för fönsterinstallation är att passa de (fabriksframställda) uPVC-fönsterluckorna till fabriken (fabriksframställda) uPVC-vindrutor på fabriken, se till att de är perfekta passar innan de flyttas till platsen. Placeringen av skuggorna i förhållande till ramen är det enda som är viktigt, förutsatt att ramen är korrekt installerad i ett riktigt vertikalt orienterat läge.

Förmodligen, i en fabrik skulle det finnas maskiner / utrustning för att hjälpa till en med det. Att göra detta bara på plats verkar som en mycket dålig idé, verkligen arbetsintensiv, och sannolikt kommer att leda till underoptimerade resultat som beskrivet ovan. Är detta vanligt i denna bransch, talar internationellt? Jag förväntar mig bättre från en stor internationell företag som Deceuninck. Jag föreställer mig i länder där arbetskraft är mer dyrt, detta skulle behöva göras annorlunda. Har någon det någon aning om vad den rådande praxisen i Indien är?

För att vara tydlig känner jag inte faktiskt att att tillverkarna inte passade fönsterluckorna i fönsterkarmarna på fabriken, men kommenterar det deras chef föreslog inte. Jag frågade honom varför de inte passade windows, och han svarade att "ingen gör det". Och om de hade har förmonterats på fabriken, det hade det säkert inte varit så mycket problem att installera dem på webbplatsen.

EDIT: Det verkar som om mina skäl för att fråga denna fråga var oklart. jag är inte försöker vidta åtgärder mot de personer som gjorde detta arbete. Jag vill bara ha lite information om standard branschpraxis, eftersom jag (som jag har försökt att förklara) hittade processen som används ganska förbryllande. Eller, på annat sätt, vill jag veta om jag borde förvänta mig liknande saker från någon annan som gör liknande arbete. Från vad folk har sagt hittills, det jag har upplevt är inte ovanligt, vilket jag finner överraskande. Men jag är inte familj med byggbranschen i Indien, eller någon annanstans, för den delen.

    
uppsättning Faheem Mitha 23.11.2014 17:41

1 svar

2

Eftersom de flesta av världens fönster inte är inbyggda med uPVC-fönsterluckor, är det verkligen ovanligt att montera fönster med uPVC-fönsterluckor på fabriken.

Å andra sidan utövar avsevärd energi för att få något installerat tillfredsställande är ganska vanligt i byggnadsvärlden.

    
svaret ges 24.11.2014 02:28

Läs andra frågor om taggar