Avbröts affär eller inget avtal?

Vad hände med "Deal or No Deal?" Under ett tag var det en av de mest populära serierna på tv, vilket gav tv-spelshowindustrin lite av en väckelse. Spelshowen, värd av skådespelaren och komikern Howie Mandel, sändes första gången 2005. Det var väldigt populärt och utmärkta betyg när det först sändes.

Det infördes i syndikering från 2008 till 2010 när det avbröts på grund av sjunkande betyg. Spelshowen återupptogs i Storbritannien under en kort tid 2016, men den versionen var också axlad. Det var tillgängligt för att titta på omprogrammeringar på GSN från och med 2014.

Om affär eller ingen affär

I spelutställningen mötte en tävlande 22 förseglade portföljer med kontantbelopp. Man kunde ha ett öre medan den andra hade 1 miljon dollar och tävlande hade ingen aning om vad som stod i fallen. Tävlande var tvungen att välja en och hålla den åt sidan tills den var otätad i slutet.

Därefter var spelaren tvungen att eliminera de återstående 21 fallen mellan affärer från "The Banker", en anonym person som skulle erbjuda en viss summa pengar för spelaren att ta sitt ursprungliga fall och sluta spela. På ett erbjudande från The Banker skulle Mandel fråga "Deal or No Deal?"

Roliga fakta om deal eller no deal

Även om du vet vad som hände med "Deal or No Deal", här är några saker du kanske inte vet om showen:

  • Versioner finns som videospel och det finns en social mediaversion av "Deal or No Deal" på Facebook. Det fanns också som ett brädspel.
  • Endemol var producenten av showen. Det kom också ut med "Wipeout", "1 VS 100", "Fear Factor", "Extreme Makeover: Home Edition" och "Big Brother."
  • Den ursprungliga piloten producerades för ABC i början av 2004 med den irländska TV-personligheten Patrick Kielty som värd och ett pris på 2.5 miljoner dollar. ABC beslutade senare att sända dessa avsnitt, som spelades in i Hollywood. Han gifte sig med TV-presentatören Cat Deeley 2012.
  • Även om det ursprungligen spelades in på Sunset-Gower Studios i Los Angeles flyttades det senare till Sonalysts Studios i Waterford, Connecticut.
  • I den syndikerade versionen av spelshowen erbjöds mindre kontanter och endast 22 fall.
  • Det fanns 199 avsnitt av NBC-showen tejpade.
  • Showen fick ett Teen Choice Award för Choice TV: Game Show och vann ett People's Choice Award för favoritspelshow.
  • Kanada gick också på "Deal or No Deal" -vagnen med sin version, Le Banquier, som fick sitt namn efter The Banker.
  • Sångerskan Celine Dion verkade en gång stödja en spelare som var ett stort fan av hennes musik. Big Bird var också med på showen i anslutning till en tävlande som hade en barndomsrädsla för "Sesame Street" -karaktären.

Sedan hans utträde från spelet, Mandel dök upp i sin reality show, "Howie Do It" 2009. År 2012 återvände han med en annan spelshow med titeln "Take It All", som bara hade sex avsnitt.