Mel Gibson: det verkliga livet ”man utan ansikte?”

I denna vanliga urbana legend, en berättelse om stort mod och inspiration, lyckas en ung man övervinna oddsen trots ett fysiskt handikapp.

Urban legend: man utan ansikte

Legenden delas vanligtvis via e-post, med något liknande nedan:

Ämne: True Story

Här är en sann historia av Paul Harvey. Skicka det till alla som du tycker skulle tycka att det var intressant och inspirerande. Du kommer att bli förvånad vem den här unga mannen visade sig vara. (Titta inte längst ner om detta brev förrän du har läst det fullständigt)

För flera år sedan tog en hårt arbetande man sin familj från staten New York till Australien för att dra nytta av en arbetsmöjlighet där. En del av denna mans familj var en stilig ung son som hade ambitioner att gå med i cirkusen som en trapetsartist eller skådespelare. Denna unga kille arbetade på sin tid tills ett cirkusjobb eller till och med en scenhandspel kom och arbetade på de lokala varven som gränsade till den värre delen av staden.

När han gick hem från jobbet en kväll attackerades den här mannen av fem skurkar som ville råna honom. Istället för att bara ge upp sina pengar, motsatte sig den unga killen. Men de gjorde honom lätt och fortsatte att slå honom till massa. De mosade hans ansikte med sina stövlar och sparkade och slog hans kropp brutalt med klubbor och lämnade honom för död. När polisen råkar hitta honom liggande på vägen antog de att han var död och ringde till bårhuset.

På vägen till bårhuset hörde en polis honom gispa efter luft, och de tog honom omedelbart till akutenheten på sjukhuset. När han placerades på en gurney anmärkte en sjuksköterska till hennes förskräckelse att hans unga man inte längre hade ett ansikte. Varje ögonkontakt krossades, hans skalle, ben och armar bröts, näsan hängde bokstavligen från ansiktet, alla tänder var borta och hans käke rev nästan helt från hans skalle. Trots att hans liv skonades tillbringade han mer än ett år på sjukhuset. När han äntligen lämnade kan hans kropp ha läkt men hans ansikte var äckligt att se på. Han var inte längre den stiliga ungdomen som alla beundrade.

När den unge mannen började leta efter arbete igen blev han avvisad av alla på grund av hur han såg ut. En potentiell arbetsgivare föreslog honom att gå med i freak-showen på cirkusen som "The Man Who Had No Face". Och han gjorde det ett tag. Han avvisades fortfarande av alla och ingen ville bli synlig i hans företag. Han hade självmordstankar. Detta pågick i fem år.

En dag passerade han en kyrka och sökte tröst där. När han gick in i kyrkan mötte han en präst som hade sett honom gråta medan han knäböjade i en kyrkbänk. Prästen förbarmade sig över honom och tog honom till prästgården där de pratade långt. Prästen var så imponerad av honom att han sa att han skulle göra allt för honom som kunde göras för att återställa hans värdighet och liv, om den unge mannen skulle lova att vara den bästa katolik han kunde vara, och litar på Guds barmhärtighet att befria honom från hans torterande liv.

Den unge mannen gick till messa och nattvarden varje dag, och efter att ha tackat Gud för att han räddat sitt liv bad han Gud att bara ge honom sinnesfrid och nåd att vara den bästa man någonsin kunde vara i hans ögon.

Prästen kunde genom sina personliga kontakter säkra tjänsterna för den bästa plastikkirurgen i Australien. De skulle inte kosta den unga mannen, eftersom läkaren var prästens bästa vän. Även läkaren var så imponerad av den unge mannen, vars syn på livet nu, trots att han hade upplevt det värsta, var fylld med god humor och kärlek.

Operationen var en mirakulös framgång. Allt det bästa tandarbetet utfördes också för honom. Den unge mannen blev allt han lovade Gud att han skulle bli. Han välsignades också med en underbar, vacker fru och många barn och framgång i en bransch som skulle ha varit det längsta från hans sinne som en karriär om inte för Guds godhet och kärleken hos de människor som brydde sig om honom . Detta erkänner han offentligt.

Den unga mannen är Mel Gibson.

Hans liv var inspirationen för hans produktion av filmen The Man Without A Face. Han ska beundras av oss alla som en gudfruktig man, en politisk konservativ och ett exempel för alla som en sann man med mod. "

Den verkliga historien

Medan Mel Gibson verkligen har haft ett intressant liv, är det inte de saker som högt drama skapas. Född 1956 i Peekskill, New York, flyttade han till Australien med sin familj vid 12 års ålder, men den unge mannen var en ensamstående och en stor drinkare utan någon särskild riktning i livet.

Det var hans äldre syster, Mary, som satte igång Gibsons framtida karriär genom att skicka in en ansökan i hans namn - och utan hans vetskap - till National Institute of Dramatic Arts i Sydney. Eftersom han inte hade något att förlora, provade han och accepterades. Han visade sig vara en begåvad skådespelare och levde teatraliskt.

Hans första stora paus i filmerna inträffade 1979 när han fick huvudrollen i en australisk film med låg budget som heter "Mad Max", som snart lockade en kultföljd. Det finns en anekdot kring denna tidiga triumf som antagligen inspirerade vår apokryfa e-posthistoria.

Ungefär en vecka före den stora auditionen blev han full på en fest och avvecklades i en fistfight med tre andra män. Och förlorade. "Jag vaknade på det blodiga sjukhuset med huvudstygn, en bystad näsa, min käke av kroken, kissa blod", minns han i en Playboy-intervju 1995. Han var "fortfarande en röra" på dagen för auditionen, men ironiskt nog var det hans trasiga ansikte som fångade regissören George Millers uppmärksamhet och vann Gibson rollen som filmens postapokalyptiska antihjälte.

Hur som helst, han krävde inte ett år på sjukhuset för att återhämta sig, och han lämnades inte heller permanent, och han gick inte heller med i en cirkusfreak-show och spenderade fem år på att vandra och hemskt deprimerad. Tvärtom botade han snabbt, sköt Mad Max samma år och blev en av världens mest eftertraktade ledande män.

Han regisserade faktiskt senare och spelade rollen i The Man Without a Face, 1993-filmatiseringen av Isabelle Hollands roman med samma namn. I det spelade han en avslappnad lärare vars ansikte hade varit fruktansvärt ärrat som ett resultat av en bilolycka. Men manuset var inte baserat på Gibsons eget liv, inte ens på distans. I själva verket publicerades romanen från vilken filmen var anpassad först 1972.

Mel Gibson var då 16 år gammal.