Visioner före döden: 13 personer berättar om sina berättelser

Fenomenet dödsängsvisioner har varit känt i hundratals, till och med tusentals år. Ändå förblir det oförklarligt helt enkelt för att det som händer oss efter döden fortfarande är ett mysterium. Genom att läsa andras berättelser om visioner före döden kan vi få en glimt av vad som väntar oss efter detta liv.

Här är några anmärkningsvärda historier om dödsvisioner, som berättats av de avlidnes familjemedlemmar.

Moderns dödsbäddsyn

Min mor hade varit på och ut på sjukhus under det senaste året, nära döden vid varje inlägg. Hon var sammanhängande och inte vilseledande. Hon hade hjärtsvikt och lung- och njurcancer sprids genom hela kroppen. En morgon på sjukhusrummet, klockan två när allt var tyst, stirrade min mamma ut genom dörren till sitt rum och in i hallen som ledde till sjuksköterskans station och den andra patients rum.

"Mamma, vad ser du?" Jag frågade.

"Ser du dem inte?" Hon sa. "De går i hallen dag och natt. De är döda." Hon sa detta med tyst lugn. Uppenbarelsen av detta uttalande kan skicka rädsla hos vissa, men min mor och jag hade sett andliga visioner många år tidigare, så detta uttalande var inte en chock för mig att höra eller för henne att se. Men den här gången såg jag dem inte.

Hennes kirurg sa att det inte var någon mening med behandling eftersom cancer hade spridit sig i hennes kropp. Han sa att hon kan ha sex månader att leva, som mest; kanske tre månader. Jag tog henne hem för att dö.

Natten när hon gick bort var hon rastlös och orolig. Några minuter före klockan 8 sa hon: "Jag måste gå. De är här. De väntar på mig." Hennes ansikte glödde och färgen återvände till hennes bleka ansikte när hon försökte höja sig och stå upp. Hennes sista ord var: "Jag måste gå. Det är vackert!" Och hon gick sedan klockan 8

Flera månader senare gick min väckarklocka (inställd kl. 6), som var sönder och utan batterier, klockan 8. Jag kände närvaron av min mamma och hennes nöje att uppnå en sådan uppgift och ta den till min uppmärksamhet.

Ett år och två månader fram till dagen för min mammas förvandling verkade hon stå i mitt kök som hel, frisk och ung. Jag blev förvånad över att veta att hon var död men så glad att se henne. Vi omfamnade i en kram, och jag sa, "Jag älskar dig." Och sedan var hon borta. Hon hade kommit tillbaka för att säga ett sista adjö och låt mig veta att hon var glad och okej. Jag vet att min mamma äntligen är hemma och i fred. - Moon Sister

Alla besökare

Min mamma dog av cancer för tre år sedan. Hon låg hemma i soffan där hon ville vara istället för på ett sjukhus. Hon hade inte mycket smärta, bara syre som hjälpte henne att andas, och hon hade inga droger.

Den sista dagen i sitt liv tittade hon sig omkring och frågade vem alla människor stod och tittade på henne. Bara min pappa och jag var i rummet. Jag undrar ofta varför hon inte kände igen någon, men hoppas att de var släktingar eller änglar. En av mina vänner som dog såg änglar och sträckte sig mot dem. Ännu en annan såg något han sa var så vackert men sa inte vad. Jag tycker det är väldigt intressant och tröstande. - Billie

Visioner av de heliga männen

Jag skriver från Turkiet. Jag har islamisk tro som min far. Min far (må han vila i fred) låg i en sjukhussäng och dör av kolorektal cancer. Han hade två upplevelser och jag hade en.

Min far: Bara några dagar före sin död såg min far i sin dröm några av våra avlidna släktingar, som försökte ta tag i honom i armen. Han tvingade sig att vakna så att han kunde undkomma dem. Min far var vaken. Plötsligt mumlade han de verser som imamen yttrade vid bönerna i en moské innan en död mans begravning, "Er kishi niyetine." Detta turkiska uttryck betyder: "Vi avser härmed att be för den döda mannen som ligger i denna kista framför oss." Jag var ganska upprörd och frågade honom varför i helvete han sa något sådant. Han svarade: "Jag har precis hört någon säga dessa!" Naturligtvis var det ingen som sa det. Bara han hörde det. Han dog en dag senare.

Jag: Enligt vår tro tror vi också på några heliga människor ("shieks" som vi kallar dem) som fungerar som enastående religiösa personer. De är inte profeter men är överlägsna oss genom att de är närmare Gud. Min far var medvetslös. Läkare ordinerade lite medicin och sa att jag skulle gå ut till en apotek och köpa dem. (Det var förmodligen för att de ville att jag skulle lämna rummet så att jag inte skulle se honom dö.) Jag bad till Gud och ropade på mina shieks och bad: "Kom och se över min älskade pappa när jag inte är här."

Sedan svär jag att jag såg dem dyka upp vid hans säng, och de sa till mig på något telepatiskt sätt: "Okej. Du går nu." Sedan gick jag ut för att hämta medicinen. Han var ensam i rummet. Men jag var lättad över att min far var i deras heliga händer. Och när jag kom tillbaka, bara en kvarts tid senare, fanns det tre sjuksköterskor i rummet som stoppade mig vid dörren och vänligen bad mig att inte gå in. De förberedde min pappas kropp för att skickas till sjukhusets bårhus . - Aybars E.

Farbror charlie

Jag tyckte att ämnet dödsängsvisioner var märkligt lugnande när min farbror Timmy dog ​​i morse kl. 7. Han har varit sjuk med terminal cancer i över två år nu och vi visste att slutet var nära. Min moster sa att han visste att det var dags att gå och bad sin svärson att klippa håret och klippa skägget i går kväll och bad sedan badas. Min moster satt med honom hela natten.

Några timmar innan han dog sa han: "Farbror Charley, du är här! Jag kan inte tro det!" Han fortsatte med att prata med farbror Charley ända till slutet och sa till min moster att farbror Charley hade kommit för att hjälpa honom över till andra sidan. Hans farbror Charley var hans favoritbror och är den enda betydelsefulla andra i min farbrors liv som har gått vidare. Så jag tror att farbror Charley kom för att ta farbror Timmy till andra sidan, och det ger mig stor tröst. - Aleasha Z.

Mamma hjälper honom att korsa

Min svåger dör. Han vaknade av en tupplur och frågade sin fru om hon har sett vem som har klämt honom i tån och väckt honom. Hon svarade att ingen hade varit i rummet förutom henne. Han sa att han var ganska säker på att det hade varit hans mamma (som var avliden) - det var så hon skulle väcka honom för skolan. Han sa att han "hade sett henne lämna rummet och att hon hade långt svart hår som när han var ung." På kort tid tycktes han fokusera på något vid sängens fot log ... och dog. - B.

Den vackra trädgården

1974 var jag i min farfars sjukhusrum och höll hans hand. Han hade haft fem hjärtattacker under en tre dagars period. Han tittade upp i taket och sa: "Åh, titta på de vackra blommorna!" Jag kollade upp. Det fanns en bar glödlampa. Han fick sedan en hjärtinfarkt och maskinen skrek. Sjuksköterskorna sprang in. De återupplivade honom och lade in en pacemaker. Han dog ungefär fyra dagar senare. Han ville gå till den vackra trädgården. - K.

Mormor lugnar

1986 var jag 7-1 / 2 månader gravid med mitt första barn när jag fick ett obehagligt telefonsamtal från min farfar. Min älskade mormor i en annan stat hade haft en hjärtattack. Medan paramedikerna kunde få igång hjärtat igen, hade hon varit för lång utan syre och var i koma där hon stannade.

Tiden gick och mitt barn föddes. Vi hade varit hemma från sjukhuset ungefär två veckor när jag vaknade från en god sömn klockan fem på morgonen. Jag kunde höra min mormors röst kalla mitt namn och i mitt halvvakna tillstånd trodde jag att jag pratade med henne i telefon . I efterhand inser jag att kommunikationen faktiskt var allt inne i mitt huvud för att jag aldrig talade högt, men vi kommunicerade. Och jag såg henne inte, bara hörde hennes röst.

Först var jag bara glad att höra från henne, som alltid, och "frågade" henne upphetsat om hon visste att jag hade fått min bebis (hon gjorde det). Vi pratade slags om viktiga saker i några sekunder och sedan insåg jag att jag inte kunde prata i telefon med henne. "Men mormor, du har varit sjuk!" Utropade jag. Hon skrattade sin välbekanta skratt och sa, "Ja, men inte längre, älskling."

Jag stod upp några timmar senare och tänkte vilken underlig dröm jag hade haft. Inom 24 timmar efter denna händelse dog min mormor. När min mamma ringde mig för att berätta att hon var borta behövde jag inte ens få veta det. Jag sa genast: "Jag vet varför du ringer, mamma." Medan jag saknar min mormor sörjer jag inte riktigt på henne för att jag känner att hon fortfarande finns och är en del av mitt liv. - Anonym

Barnets änglar

Min mamma föddes 1924 och hennes bror föddes några år före henne. Jag vet inte exakt året. Men när han var en liten tvåårig bebis fick han skarlagensfeber och han dör. Hans mor gungade på verandaen när han plötsligt nådde upp båda armarna, som om han skulle hållas av någon (det fanns ingen där) och sa: "Mamma, änglarna är här för mig." I det ögonblicket dog han i hennes armar. - Tim W.

"jag kommer hem"

Min mamma, som var dödligt sjuk med cancer, tillbringade den sista veckan av sitt liv på sjukhuset. Den veckan upprepade hon: "Jag kommer hem. Jag kommer hem." Medan jag satt med henne tittade hon ständigt på min högra sida och började prata med sin syster, som hade passerat året innan. Det var ett normalt samtal, precis som vi skulle ha gjort. Hon kommenterade hur jag har blivit så ut som hon (min mamma), men att jag såg trött ut. Det behöver inte sägas att jag hade en lättnad att veta att hennes familjs "visioner" gav henne frid och dämpade all rädsla hon hade för att korsa. - Kim M.

Pappas döende visioner

Tillbaka 1979 flyttade jag in hos min döende far. En morgon gjorde jag honom frukost och han verkade väldigt upprörd. Jag frågade vad som var fel. Han sa, "De kom för att hämta mig igår kväll," och pekade mot taket.

Dumma mig frågade jag "Vem?"

Han blev extremt upprörd och skrek till mig och pekade mot taket: "DE! Kom för att hämta mig!" Jag sa inte något annat utan tittade kontinuerligt på honom. Från och med den natten sov han inte i sitt rum. Han sov alltid i soffan. Jag skulle lägga mina barn i säng och sedan sitta med honom och titta på TV. Vi skulle prata och mitt i samtalet tittade han upp, viftade med handen och sa: "Gå bort. Nej, inte ännu. Jag är inte redo."

Detta pågick i tre månader innan han dog. Min far och jag var extremt nära, så när han kontaktade mig genom automatisk skrivning blev jag inte förvånad. Han ville bara säga att han var okej. En sak till. Han dog klockan 7 Den natten var jag helt ensam i hans hem. Jag tände ett stort ljus, lade det på ändbordet och lade mig på soffan och grät mig i sömn. Jag kände mig så nära honom där.

Nästa morgon när jag vaknade satt ljuset tre meter bort på heltäckningsmatta. Genom utseendet på brännhålet på mattan precis under ändbordet hade ljuset fallit och startat en eld. Hittills vet jag inte hur det släcktes eller hur ljuset flyttades till dörren mellan vardagsrummet och köket, men jag misstänker att det var min pappa. Han räddade mitt liv den natten och hans hem från att brinna upp i en eld. - Kuutala

Avslutar veckan

Mamma var nästan 96. Hon fick en höftbrott i januari 1989 och gick från sjukhus till vårdhem. Hon gav bara upp. Min mamma föddes i en liten by i Polen, hade liten eller ingen skolgång och kom till detta land med min pappa när hon var 17 år utan att kunna ett ord engelska. Hon bodde alla dessa år, ägde sitt eget hem och var inte rädd för någon eller något - en stor anda i en liten dam.

Den här lördagen satt jag med henne ett tag och plötsligt öppnade hennes blå ögon sig vida. Hon tittade mot ett hörn av sitt rum och sedan mot taket. (Hon var juridiskt blind.) Hon såg fruktansvärt först ut, men när ögonen svepte runt i rummet lade hon båda händerna under hakan och slog sig ner. Jag svär att jag såg ett ljus runt henne; det grå håret och de smärta ansiktsuttrycken försvann och hon var vacker. Hon stängde ögonen. Jag ville fråga henne (på polska) vad hon såg, men något stoppade mig. Jag satt bara där och tittade på henne.

Det närmade sig kväll. Jag hade sagt till folket där att om min mamma tycktes dö för att informera mig. Jag bestämde mig för att åka. Jag böjde mig över min mamma och kysste henne i pannan. En röst i mitt huvud sa mycket tydligt: ​​"Det här är sista gången du kommer att se din mamma leva." Men något fick mig att lämna.

Den natten när jag sov drömde jag att min mamma var bakom mig och skakade mig hårt i axlarna och försökte väcka mig. Det gjorde hon äntligen, och jag vaknade vid midnatt av att telefonen ringer. Det var vårdhem som berättade för mig att min mamma just hade gått bort. - S.

En vision efter döden

Här är min berättelse om en dödsföreställning, men den här gjorde sig inte uppenbar direkt före döden. Den här inträffade efter döden. Min far vidarebefordrade den här berättelsen till mig senare efter att han kunde tänka på det en stund och göra en känsla av vad som hänt.

Min mamma återvände för att besöka min far tre dagar efter att hon dog. Hon dök upp i ungefär tre sekunder för min pappa som, medan han fortfarande var i en vaknande dumhet innan han var helt vaken, såg vad han kallade en person i huvudsak - något genomskinlig och mjölkvit. Hon var utan igenkännliga drag. Min far fick ett outtalat meddelande från henne att "Han måste fortsätta!" Och han gjorde ... men med vetskapen att hon var bra och bekymrad över hans välbefinnande. Det fanns tillfredsställelse och viss tröst i hans erkännande att hon var okej. - Joanne

Lektioner från mamma

Min mamma kontaktade mig några gånger efter döden. Första gången var natten till hennes begravning när jag sov djupt av utmattning, och jag kände en mjuk vind passera över mig och sedan en djup kyss på min vänstra kind. Jag blev så skrämd att jag vaknade och såg dimma och en hand vinka åt mig.

En annan gång var några månader senare när jag började i skolan för att få en befordran på mitt jobb. Jag var mycket stressad och inte redo att hantera en befordran, men kände att jag var tvungen att dra nytta av en bra möjlighet. Jag vaknade en natt och såg min mamma stå över mig med en ammande uniform. (Hon var sjuksköterskas assistent i livet, och jag fick en befordran som sjukskötersketekniker.) Hon hade några böcker i handen. Hon satt och bredde böckerna över sängen, och när jag räckte för att röra vid böckerna rörde jag faktiskt lakan.

Hon började prata med mig och läsa dessa böcker. Jag kommer inte ihåg allt som hon delade med mig, men efter den interaktionen, för varje prov, tog jag i den lektionen jag fick inte mindre än 95%. Jag kom aldrig ihåg frågorna i testerna. Jag tog examen från klassen valedictorian. Ja, jag tror att andarna aldrig lämnar oss. - Jo