Undvik dessa tonåring bodybuilding misstag

Det är lätt för tonåringar att göra misstag när de kommer igång med bodybuilding. Du kanske tror att om du tränar superhårt och följer en riktig kroppsbyggnadsdiet, kommer du att se ut som Arnold Schwarzenegger om 3-4 månader, speciellt om du gör allt "enligt boken." Även om du kan göra enastående vinster eftersom det är första gången du tränar med vikter, kommer du fortfarande att vara väldigt långt ifrån att se ut som Arnold.

Orealistiska kroppsbyggnadsmål är bara ett av många misstag som tonåriga kroppsbyggare gör när de först börjar. Lär dig hur du undviker dem och du kommer på snabb väg till bra resultat för kroppsbyggnad.

Orealistiska mål

Det är lätt att ha orealistiska förväntningar när du börjar bodybuilding. Medan vi inte riktigt kan säga hur mycket muskler du kan förvänta dig att få eftersom alla får muskler i olika takt, kan vi berätta att om du får 20 kg fast muskler det första året så gör du fenomenalt.

Att bygga en mästerskapskropp tar tid och konsekvent tillämpning av en bra kroppsbyggnadsträning, en riktig kroppsbyggnadsdiet och tillräcklig vila. Bodybuilding är en aktivitet där du måste ha tålamod. Du kan dock vara motiverad och se till att du går i rätt riktning om du följer dina framsteg.

Ta digitala bilder av dig själv var fjärde vecka och spåra din vikt och dina mått. Om du kan få någon som är kompetent kan du göra mätningarna av din hudmått ännu bättre. På detta sätt kan du var fjärde vecka se vart din kropp ska och justera ditt program i enlighet med detta. Det sägs att en bild är värt tusen ord och du kommer att bli förvånad över hur mycket fler bilder kan berätta om dina framsteg när du bara tar mätningar.

Om du till exempel skulle göra mätningar utan bilder och du mätte dina armar 14 tum och fyra veckor senare mätte de samma (och din vikt har varit konstant), skulle du tro att du inte gjort några framsteg. Men om du tog bilder och du kan se mer form och definition i dina bilder, säger det dig att även om dina mätningar förblev stabila, så fick muskelmassa och fett brändes.

Om du registrerade hudvikt avläsningar också och mätningarna av hudviken gick ner, vet du att du tappade fett och fick muskler säkert. Om du använder ett Excel-ark för att hålla reda på all denna information (och du kan till och med spara digitala bilder på Excel) kommer du att bli förvånad över hur långt du kommer fram på ett år om du tillämpat alla aspekter av ditt bodybuildingprogram konsekvent.

Brist på konsistens

Vissa tonåringar tror att om de lyfter i tre veckor och de tar 2 veckors ledighet kan de komma tillbaka och börja där de lämnade. Detta kan dock inte vara längre ifrån sanningen. Denna brist på konsistens kommer att hålla dig tillbaka och förhindra att kroppsbyggnadsvinster kommer din väg.

Var beslutsam och konsekvent med alla aspekter av ditt bodybuildingprogram (träning, diet och vila)! I slutet av dagen kommer konsistens att vara din mest kraftfulla allierade för att göra långvariga kroppsbyggnadsvinster.

Gå till gymmet utan ett planerat träningspass

Vissa tonåringar (och vuxna) vandrar runt i gymmet och gör bara en träning efter den andra, så tungt de kan, utan rim eller anledning. Detta är inte bara en väg till medelmåttiga resultat utan också för att eventuellt bli skadad.

Det är mycket viktigt att du har en bra träningsplan innan du går till gymmet. Ta en titt på träningsartiklarna på den här webbplatsen för mer information om hur en bra träningsrutin för bodybuilding ska se ut.

Efter mästarens rutiner

På andra sidan myntet har vi tonåringar som har ett planerat träningspass; kanske en konkurrerande mästare på bodybuilding på hög nivå. Detta schema är dock alldeles för avancerat för att börja till mellanliggande tonårig kroppsbyggare.

När en kroppsbyggare har tränat i över tio år får han / hon lära sig hur deras kropp bäst svarar på träning. Vid den tidpunkten är träningsrutinen utformad för att ta itu med svaga kroppsdelar samtidigt som de starka bibehålls. Dessutom kan pro-rutinen också ha fler isoleringsövningar än en rutin för en nybörjare eller mellanliggande bodybuilder. Slutligen återspeglar träningsvolymen och frekvensen för ett professionellt träningsschema individens unika förmåga för träningsvolym, som kan vara mycket högre än en tonårig kroppsbyggare.

På grund av allt som nämnts kan den avancerade rutinen från en pro-bodybuilding-konkurrent eller en nationell konkurrent på hög nivå sluta lämna tonåring-kroppsbyggaren övertränad i vissa områden medan den är utbildad i andra. Om träningsvolymen och frekvensen är för hög kan det också leda till överträning och sedan skada.

Använd fel övningar

Återigen är detta ett misstag som händer när mer avancerade träningsrutiner följs. Massbyggnadsrutinerna bör vara korta (1 timmes toppar) och fokusera främst på fri vikt, grundläggande övningar med flera led. För många maskiner och för många isoleringsrörelser leder till långsamma resultat om några.

För mycket vikt med felaktig form

Vi har alla sett de alltför ambitiösa tonårskroppsbyggarna som lägger alltför mycket vikt på bänkpressen i ett försök att "maxa ut". Tonåring kroppsbyggare bör inte maxa ut eftersom musklerna under dessa åldrar blir starkare mycket snabbare än senor och ligament. "Maxing out", som väger tyngst man kan lyfta för en upprepning, kan exponentiellt öka risken för skador, särskilt när rätt form inte används. Tänk på att vikten i kroppsbyggnad bara är ett sätt att nå ett mål. Vi använder vikterna som verktyg för att framkalla kontrollerad stress på muskeln och därmed orsaka hypertrofi (muskelväxt).

Vi är inte kraftlyftare. Så fokusera på att utföra uppsättningar med 8-15 repetitioner med perfekt form så att vikten stimulerar muskeln (i motsats till att beskatta lederna) och du kommer att bli förvånad över de typer av vinster som du säkert kommer att kunna göra med de lättare vikterna .

Inte ägna uppmärksamhet åt kosten

Många tonåringar har fått reda på träningsdelen av ekvationen, men ändå gör de inga betydande framsteg. Nio av tio gånger är orsaken till det en dålig kost.

Tänk på att intelligent träning gnistor muskeltillväxtprocessen men det är näringen som är ansvarig för att mata den tillväxten. Utan råvarorna för nybyggnad finns det inget sätt att bygga en struktur på samma storlek som Empire State Building, eller hur? Detsamma gäller för kroppsbyggare. Ingen mat motsvarar ingen tillväxt.

Äter allt i sikte för att "bulka upp"

Om du inte är en naturligt mager hårdföretagare som verkligen kan behöva följa "se-mat-dieten", som är den där du äter allt du ser, behöver du bara ett litet kaloriöverskott för att få kvalitetsmuskler (cirka 500 kalorier utöver vad du bränner). För många kalorier (speciellt om de kommer från enkla sockerarter och fetter) gör dig helt enkelt fet.

Följ en strukturerad matplan som de som diskuteras på den här webbplatsen. Kom ihåg, sex små måltider om dagen, fördelade var 2-3: e timme och består av högkvalitativa komplexa kolhydrater (som brunt ris, havregryn, sötpotatis) för att ge dina träningspass, magra proteiner (som vit fisk, kyckling, kalkon) för att bygga muskler och en liten mängd bra fetter (som extra jungfruolja och linfröolja) för att säkerställa god hormonell produktion. Tre riktiga måltider (frukost, lunch och middag) i kombination med ett bra proteinpulver, måltidsersättningspulver eller bar mellan måltiderna gör tricket.

Brist på sömn

Detta kan vara svårt att svälja av tonåringar med hög energi, särskilt under sommaren, men kom ihåg att tillväxt sker på natten medan du sover. Beröva dig själv sömn och din hormonella aktivitet (din naturliga steroidproduktion) minskar, vilket i slutändan kostar dig värdefull tillväxt. Åtta till nio timmars sömn på natten ger dig maximal tillväxt du letar efter. Sju skulle vara det minsta du förmodligen kan komma undan med.

Förväntar dig kosttillskott för att göra allt arbete

Många tonåringar vilseleds av skrupelfria annonsörer och vilseleds kamrater att tro att bodybuilding kosttillskott är den viktigaste delen av bodybuilding ekvationen. Detta kan dock inte vara längre ifrån sanningen eftersom hörnstenen för framgång i kroppsbyggnad bygger på ett konsekvent genomförande av träningen, näringsplanen och vilan. Sluta därför besätta över den senaste och bästa upptäckten som kommer att "lägga till 30 kg muskler på 30 dagar" och koncentrera dig på de saker som räknas. Koncentrera dig också om att konsekvent ta beprövade tillskott som vi vet är nödvändiga och fungera, som dina flera vitaminer och mineraler, dina proteinpulver och dina essentiella fetter.

Nu när du vet vad de vanligaste misstagen som tonårsbyggare gör är, se till att du inte blir offer för dem.