Hur man blir en plusstor modell

Det brukade vara så att du aldrig såg modeller i plusstorlek i tidningar eller på catwalks, och modellerna var vanligtvis extremt och orealistiskt tunna, tunnare än de flesta kvinnor. Men det har förändrats och plusstorleksmodeller dyker upp i kataloger, modemagasin, på detaljhandelswebbplatser och som passande modeller. Om du drömmer om att vara en plusstor modell finns det fler möjligheter än någonsin.

Att bli en plusstorleksmodell kräver vanligtvis en viss höjd och ett idealiskt storleksintervall, men du behöver också körning och tuff hud för att göra det i branschen. Om du har vad som krävs och du är intresserad av modellering i plusstorlek, granska grunderna för att komma igång och få din portfölj där ute.

Skapa din portfölj

När du först går in i branschen behöver du inte en fullständig portfölj för att börja göra förfrågningar. Koncentrera dig istället på fotografier som visar din naturliga skönhet och som inte är särskilt iscensatta eller poserade. Sikta på minst ett högkvalitativt ansiktsskott och ett helkroppsskott i enkel klädsel. Välj en outfit som smickrar såväl din färg som din figur.

Förbättra dina chanser genom att få en professionell fotograf att göra en fotografering och hyra en professionell makeupartist och frisör för att få dig att se ut som din absolut bästa. Låt fotografen ta många bilder i en mängd olika poser och välj sedan de bästa helkropps- och ansiktsbilderna för din inlämning till byråer. Du bör skicka in kopior eftersom de foton du skickar inte troligen kommer att returneras.

Kontakta byråer

Du måste komma i kontakt med modelleringsbyråer för att starta din professionella karriär, men innan du gör det bör du utbilda dig om "rätt" byråer. Kolla in potentiella byråers rykte hos andra yrkesverksamma inom branschen och betal aldrig avgifter för att ansöka eller logga in på en byrå.

När du har gjort din forskning, ring de tre bästa byråerna i ditt område och schemalägg möten. På dagen för din tid, ha på dig bekväma, semi-casual kläder som passar bra och är smickrande. Om du tror att du befinner dig i den lägre änden av höjdkraven, ha på dig ett par klackar för att lägga till lite extra höjd. Använd kattungsklackar om du vill vara lite mindre uppenbar.

Delta i ett öppet samtal

Öppna samtal är i allmänhet en viss tidpunkt då en byrå tillåter sökande att komma in utan möte. Tänk på det som en audition för modellering. Det kan vara en överväldigande upplevelse, särskilt om du befinner dig i en stor grupp hoppfulla.

Vissa byråer kan få dig att fylla i ett omfattande formulär innan du pratar med dig. Du måste inkludera kontaktinformation, intressen, mätningar och erfarenhet. Du kan också mätas av modellbyråns representant.

Le och låt inte någon kritik komma till dig. När du deltar i fler casting-samtal kan du höra kommentarer om dina huvudskott eller figur. Säg bara tack och gå vidare.

Vet att om du blir signerad förväntas du skapa en portfölj, liksom ett komp- eller zed-kort, vilket är ett mini-portfölj och visitkort allt i ett, med foton och kontaktinformation. Betala inte en byrå för att vara på deras hemsida, för att vara representerad eller för att gå i deras skola.

Modellering i plusstorlek

Även om du kan behöva passa in i en viss storlek för att bli en plusmodell, är det inte allt. Plus-modeller är vanligtvis 5 fot 8 tum till 6 fot långa och bär storlek 12 och uppåt. En storlek 12 är egentligen inte en plusstorlek; det är i den större änden av vanliga storlekar. Men de minsta modellerna i plusstorlek bär storlek 12, ungefär som vanliga modeller bär ofta storlek 0 eller 2, en mindre storlek än de flesta kvinnor som bär vanliga kläder.

Modeller i plusstorlek måste också vara tonade och ha proportionerliga siffror, med ungefär en 10-tums skillnad mellan byst och midja och midja och höfter; välformade ben vacker hud; perfekta vita tänder; fina naglar; och friskt hår.

Fit-modeller, som tillverkarna använder för att faktiskt passa sina kläder på för att se till att de uppfyller riktlinjerna för storlek, kan krävas i större storlekar eller kortare höjder än standardmodeller i plusstorlek, så det är värt att fråga om dessa möjligheter när du ringer till byråer, särskilt om du är kortare än kraven eller har större storlek.