Är det inte lättare att attackera en gripande karaktär?

5

Om någon av mina allierade har tagit en av mina fiender, får jag någon bonus för att attackera denna fiende? Det säger inte så i reglerna, men det måste säkert vara lättare att slå en förtrollad fiende än en ledig ...?

    
uppsättning sergut 29.08.2013 09:38

2 svar

2

Ja och nej

Du får ingen special -bonus för att attackera en ojämn fiende, men du får minst en +1-upp-bonus eftersom din allierade ligger intill din fiende. Dessutom får du (förmodligen) en extra +2-bonus för att attackera en oskyddad försvarare, eftersom en gripande fiende anses vara oskyddad (om de inte har någon speciell kant som kampsport).

Så i de flesta fall får du minst en +3 bonus , nästan skillnaden mellan en träff och en höjning. Inte dåligt, va? ; -)

    
svaret ges 29.08.2013 09:38
2

Lättare än vad som anfaller i normal melee med en allierad? Du får fortfarande +1 Gang Up Bonus, men om inte en situation ger en oskyddad försvarare (det är inte alltid fallet) får du inte den bonusen.

Det är lättare att träffa en förtrollad fiende än en ledig, men det är också lättare att träffa entanglern, vem är förmodligen din allierade och därför vill du inte hindra dig från att slå dem. Så det korta svaret är att det är en tvätt och därför inte lättare att attackera en grappig karaktär än en karaktär i normal melee med en allierad.

Nu för det långa svaret. I Savage Worlds finns det ingen mekanisk fördel att attackera en fasthållen karaktär; angriparen får inte en bonus och försvararen har samma parry. Narrativt skulle detta bero på att även i ett huvudlås kan försvararen fortfarande kunna vinka vapnet runt, sparka, vända så att griparen tillfälligt står inför den potentiella angriparen, etc.

Hur är det med den grappade karaktären som har sina armar bundna? Du hittar inte något svar i boken, men den officiella domstolen är att siutationen kan ibland resulterar i att den drabbade karaktären blir en oskyddad försvarare, vilket resulterar i en -2 Parry. Om den drabbade karaktären använder en flail, kan de inte göra mycket med det om deras armar är fasthållna, så jag tycker att oskyddad försvarare ska beviljas. Om de håller ett bastardsvärd i handen, så kan jag inte se dem vara en oskyddad försvarare eftersom det finns en jättepiggig sak mellan dem och andra melee-angripare.

Du hanterar också de typiska effekterna av att attackera en fiende med en allierad i melee. Det betyder att om du gör en melee attack, får du fortfarande en +1 Gang Up bonus för att ha en allierad som ligger intill ditt mål. Det betyder också att om du gör en varierad attack riskerar du att skjuta dina allierade på grund av Firing Into Melee-reglerna.

Observera att GM självklart säkert kan bestämma att förmildrande omständigheter ger en bonus (eller straff) för att attackera en gripande karaktär.

    
svaret ges 30.08.2013 07:02