Vilka 4e böcker är föråldrade av Essentials releases?

10

Anledningen till att jag utrustade min son med det mesta av Essentials-raden beror på att kärnböckerna fick rykte för att helt ersättas av Essentials-böckerna. I synnerhet tycktes rekommendationen för MM1 vara att kasta bort den och använda Monster Vault istället.

Nu har jag kommit för att ta reda på att Essentials-linjen är parallell med den vanliga fjärde raden, inte en ersättning. Så jag är nyfiken: Vilka kärna 4e böcker anses vara föråldrade och vilka är deras Essentials-ersättningar, om några?

Jag är intresserad av det allmänna samförståndet mellan det välinformerade 4e / Essentials-samhället och / eller det officiella ordet från WotC.

I synnerhet där "x" är ett tal och "y" är ett ord, är jag nyfiken på:

  • PHBx
  • MMX
  • DMGx
  • Book of y Power
  • Draconomicon: y Dragons

Tack så mycket för din hjälp!

    
uppsättning gomad 18.06.2011 18:03

3 svar

12

Sammanfattning

De mest föråldrade böckerna är monsteret (MM1, MM2, Draconomicons), även om de äldre monsterböckerna kan uppdateras till det nuvarande läget med några mekaniska justeringar.

De äldre spelarnas böcker är inte föråldrade av de viktigaste spelarnas böcker, men de går inte lika bra med de viktigaste böckerna. Spelare som spelar en karaktär från en källa kommer inte hitta allt som mycket används för den andra källan.

De rådande delarna av DMG-böckerna (som står för ett stort segment av böckerna) överlappar något med DM Kit-boken, men inte tillräckligt för att förfalla dem.

De tre spelarens handbok -böcker (och de mycket relaterade kraftkällans böcker - Arcane Power , Primal Power , Guds kraft , Psionisk kraft , < strong> Martial Power och Martial Power 2 ) nuvarande teckenklasser som är byggda något annorlunda än teckenklasserna i de två väsentliga spelare böcker.

Klasser från de tidigare uppsättningarna av spelarböcker kan spelas tillsammans med klasserna från de viktigaste böckerna, men spelare i vissa klasser (speciellt de kampsportar) som byggts med en grupp böcker kommer att finna att alternativen som presenteras i den andra gruppen av böcker för deras "klass" är av liten nytta.

Spelarens handbok 3 och i mindre utsträckning Spelarens handbok 2 presentalternativ som det inte finns några väsentligheter för radalternativ. Ingen av psionic klasserna från PH3 finns i väsentliga skäl, inte heller Bard, Avenger och andra från PH2, men det viktigaste Slayer Fighter spelar mycket som en förenklad barbar från PH2.

Racer fick några uppdateringar i de viktigaste spelarens böcker. Till exempel får människor från PH1 en extra vid kommer att attackera, människor från väsentliga ämnen får en racemakt istället. När det gäller officiell WotC-dom kan en människa välja antingen alternativ.

Shadows hjältar , presenterar den senaste spelarens optionsbok nya klasser och raser, och presenterar också alternativ, av vilka vissa är tillämpliga på klasserna som beskrivs i Essentials-spelarböcker och andra som är mer tillämpliga på klasser som konturer i originalböckerna.

De viktigaste spelarböckerna introducerade också begreppet magisk sällsynthet, men i övrigt gjorde inga väsentliga förändringar i hur magiska saker fungerar, så magiska saker från någon av spelarens böcker (original eller väsentliga) samt från < strong> Adventurer's Vaults ska vara användbar.

Dungeon Master Guides handlar främst om råd snarare än regler, även om en stor del av reglerna som presenteras i de första DMG-skatterna - ersätts i de viktigaste Dungeon Master Kit , och mycket av de råd till dungeon-mästare som presenteras i DM Kit-boken är från DMG1 (som jag tror cribbed något innehåll från tidigare utgåvor DMGs)

Monster Manual 3 introducerade högre skademängder för monster, samt en ny designfilosofi för monster speciellt eliter och solo, samt en ny layout för monster, annorlunda än vad som hittades i Monster Manual och Monster Manual 2 . Dark Sun Creature Catalog , Demonomicon , Monster Vault (från huvudlinjen) och alla efterföljande produkter följer alla MM3-riktlinjerna.

MM1, MM2 samt båda drakeböckerna använder de äldre layouterna och designfilosofin.

Förutom skador är de mest uppenbara förändringarna minskningen av frekvensen av monsterkrafter som "döda det roliga" för spelare (dazed, stun, dominate) och en betydande ökning av elitens och speciellt ensammonsters förmåga att skaka av eller arbeta runt sådana effekter.

Om du använder de tokens som följde med Monster Vault kan det övervägas att endast de viktigaste produkterna, startpaketet och de senaste boxed-ish produkter: Gloomwrought och Monster Vault: Hot mot Nentir Vale kommer också med tokens.

Det finns vissa skillnader som jag har sett i de olika token-uppsättningarna. Den äldre, blåstartssatsen och den röda rutan har olika monster på varje sida av token, medan DM Kit och Monster Vault sätta monsteret skisserat i rött för att indikera bloodied. Gloomwrought och Monster Vault: Hot mot Nentir Vale fortsätt denna trend, men skriv också monsterets namn på den blodiga sidan.

    
svaret ges 19.06.2011 15:35
8

Inga böcker är föråldrade på grund av Essentials. De kan vara föråldrade på grund av den hittills publicerade utgivningen. Essentials-böckerna innehåller de där, så de ser som de ersätter de äldre grejerna. Konkreta exempel:

  • monster i MM1 kan använda modifieringarna av skador och motstånd som framkommit av errata
  • DCs och mekanismen för kompetensutmaningar i allmänhet har blivit omarbetade. Du hittar de nya reglerna i uppdateringarna eller i kompendiet.

Å andra sidan har Essentials massor av saker "saknas". För en snabb recension, kolla min egen fråga: Efter vad som är viktigt, vilket material gör Jag behöver? .

Personligen anser jag att personer som antar att Essentials ska vara en separat D & D-utgåva är vanligt fel, varken omedvetet eller skadligt. Jag kör för närvarande en kampanj med både Essentials och klassiska tecken, med nollproblem. Människor blandar Essentials och klassiska krafter och brukar njuta av Regelkompendiet.

    
svaret ges 18.06.2011 19:31
0

Inga böcker är föråldrade.

För att avskriva böckerna skulle vara att erkänna att Essentials är D & D 4.5e, och Wizards of the Coast kommer inte att göra det.

    
svaret ges 18.06.2011 19:21