Är det magiska saker som ger en +1-bonus till en förmåga score?

7

Använda det fullständiga biblioteket med D & D 3.5e böcker, vilka magiska objekt, om några, kan ge en spelare +1 till ett förmåga resultat?

    
uppsättning JoshuaD 12.03.2018 21:20

3 svar

7

Det finns inga objekt som ger en prestationsbonus för +1 till någon förmånsresultat. Jag har tittat.

I slutändan skulle en +1-förbättringsbonus till ett prestationspoäng välkomna mycket min-maxing i förmåga poängpoäng-köp (och i mindre utsträckning rullande eller arrayer). Det skulle låta dig ganska trivsamt ta ett udda nummer för en poäng (spara poäng, särskilt eftersom följande jämntal kommer att ha ökat marginalkostnaden för poäng på 13 eller högre) och få den sista punkten med ett billigt magiskt objekt. Kort sagt, sådana saker tillåter tecken att ganska enkelt öka sina mindre värdefulla resultat, vilket mildrar eventuella svagheter som de lägre poängen skulle ha orsakat (de poäng som är tillräckligt viktiga för att få förbättringsbonuser ändå , förmodligen en primär poäng längs med konstitutionen förändras inte riktigt mycket eftersom karaktärer tenderar att försöka få den största förbättringsbonusen möjlig från dem). Det sänker också den effektiva "kostnaden" av krav på prestationspoäng, för dem som inte möter dem naturligt (vilket jag kanske skulle köpa skulle förbättra spelet, men i alla fall tycktes YMMV-Wizards inte tro det).

Det finns emellertid användbara manualer och tomes som, när de läses, ger en permanent inneboende bonus till en förmåga poäng. De är gjorda med önskar och gillar önskar själva, de kan ge bonusar från +1 till +5.

Men de inneboende bonusarna, liksom förmåga poängen stötar varje 4 nivåer, är betydligt mer värdefulla än 1000 gp av en hypotetisk + 1-förbättringsbonus och är därmed mindre "missbrukande" som alternativ för att ha poängen du behöver.

    
svaret ges 12.03.2018 21:28
5

En extremt generös DM kan tillåta mästarens tredje ögon

Om ett fullständigt bibliotek med 3.5 -källor innehåller Wizards of the Coast Online-material, kolumnen Mind's Eye Web " Crystal Master (Prestige Class) " innehåller en ny typ av psionic-objekt, mästarens tredje öga . Kolumnen på Psionic Items säger

The crystal master knows how to make special third eyes called master's third eyes based on the gems she normally embeds. The following is the list of gems she can craft into a master's third eye. Only a crystal master can craft these master's third eyes, though they can be used by any character and do not count as an embedded gem for the crystal master. Crafting these master's third eyes follows the standard item creation rules for third eyes. If these master's third eyes lose their power for whatever reason, they revert back to a simple 10 gp gem.

Mästarens tredje ögon är de som kan ge en odd-numrerad förbättringsbonus till en förmåga, med en mästarens tredje öga som ger en bonus för +1-förbättring med ett pris på 2000 gp; en +3 förbättringsbonus ett pris på 18.000 gp; och och en +5 förbättringsbonus ett pris på 50,0000 gp. Dessa mästarens tredje ögon är tillägg till de mästarens tredje ögon som kan erbjuda jämntalade förbättringsbonuser av +2 och +4 till dubbelt så mycket som priset för en normal slitsförbättringsbonus -gränsande magiska föremål (därav 8 000 gp respektive 32 000 gp).

Medan kristallmästarens prestige-klass är uppdaterad i ljuset av 3.5 -revisionen i kolumnen Mind's Eye Web " Crystal Master Prestige Class (v.3.5) ", mästarens tredje ögon från avsnittet Psionic Items i originalkolumnen - som inkluderar citatet ovan- var inte också uppdaterad, vilket gör dem tekniskt lagliga i en 3.5 -kampanj, om än underkastas "mindre anpassningar" av DM. (Till exempel, en 3.5 DM kommer sannolikt att utgöra en mästarens tredje öga -liknande tredje ögon som finns i Magic Item Compendium -upptar ansiktsplatsen i stället för att vara sladdlös (ändå kan en varelse bara bära men en) som när tredje ögon introducerades i Psionics Handbook , men samma DM kan också halva ett mästarens tredje öga -pris eftersom det inte längre är väsentligen luckless. Se även Dungeon Master's Guide (2003) om Varför en Revision? (4)).

Vidare går det nästan utan att säga att de flesta DM: ar använder förmodligen handboken Expanded Psionics för deras kampanjens psionics behov snarare än psionics från den ursprungliga Psionics Handbook och det material som stödde den. Det gör det troligt att vad som helst har att göra med pre- Utökad Psionics Handbook psionics-som kolumnerna med äldre sinnen-öga-ignoreras, förbjuds eller övervägas föråldrade, nej spelar upp hur tekniskt lagar materialet.

I den vanliga 3.5 -kampanjen räknar man därför inte med mästarens tredje ögon som är till salu hos dig olde magick shoppe och om du stöter på en kristallmästare under din < em> 3.5 äventyr borde du förmodligen inte få dina förhoppningar om att hon kommer att göra dig till mästarens tredje öga ... eller ens veta vad det är du pratar om.

Annars, som det här fina svaret säger, finns det bara inga magiska saker som tilldelas udda nummer bonusar till förmåga poäng, om inte de är inneboende bonusar som de som kan hämtas från en manual av snabbhet och handling ( Dungeon Master Guide 262) (27.500 + gp; 5 lbs.) och en förståelse ( DMG 268) (27.500+ gp; 5 lbs.).

Obs! Du kan läsa 3e co-designer Monte Cooks åsikt om udda nummereringsförmåga, bonus-givande magiska saker here . Kort sagt är han inte ett fan.

    
svaret ges 12.03.2018 23:18
2

Manuals och Tomes kan lägga till var som helst från +1 till +5 till en förmåga poäng som en inneboende bonushandbok för str, dex och con, tomes för int, wis och cha.

Dessutom kan önskemål ge +1 till en stat som en inneboende bonus (upp till +5 om flera önskningar används samtidigt). Ringet med tre önskningar, Luckblades, Efreeti-flaskor och Theck of Many Things kan alla ge önskningar, även om de senare två inte är tillförlitliga.

Slutligen kan däcken med många saker också ge en +2 inneboende bonus direkt.

    
svaret ges 13.03.2018 00:03