Varför förbjuder flygbolagen att ha två spädbarn i samma rad?

30

Om en familj reser med spädbarn under 2 år, behöver dessa spädbarn inte en plats (självklart kan du köpa dem en plats om du vill), och de kan bara sitta i sina föräldrars varv. Med tanke på varför förbjuder flygbolagen två barn att sitta i samma rad (till exempel Sätet A, B och C) vid ena sidan av gången? Varför är det att en av föräldern måste flytta till en annan rad eller till den andra sidan av raden?

    
uppsättning Nean Der Thal 22.12.2013 20:23

1 svar

50

Detta är förbjudet av säkerhetsskäl. Varje rad har en extra syrgasmask (det finns undantag, vissa rader har inga extra masker och de kommer att markeras på något sätt). Om mer än ett spädbarn sitter i en föräldrars knä och syremaskerna skulle användas, kommer en av de ledande beboarna inte ha någon syremask att använda.

Normalt kommer bokningssystemet / agenterna att undvika en sådan situation, men det kan hända att en familj med två spädbarn kommer att få ombordstigningspass i en rad, då kabinbesättningen kommer att flytta en av föräldrarna tillsammans med en av spädbarnen till den andra sidan av raden eller till en annan rad.

Uppdatering : I vissa större strålar kan sitsen i mitten (4 eller 5 platser) ha två extra syremasker, i det fallet kan två spädbarn följa med sina föräldrar i sina varv.

    
svaret ges 22.12.2013 20:27