Mitt vardagsrum behöver mer omgivande ljus och jag är ovillig att borra hål i mitt tak. Vilka är mina alternativ?

5

Problem:

 • Mitt vardagsrum behöver mer omgivande ljus.

Constraint:

 • Mitt vardagsrum har ingen lampa och jag är ovillig att borra hål i mitt tak.

Frågor:

 • Vad är mina alternativ?
 • Hur väljer jag en armatur, hur ser jag till att det ljusa rummet tillräckligt?
 • Om jag inte vill tråda elektriska ledningar genom tak och väggar, hur kopplar jag mitt armatur till ljusbrytaren?

EDIT:

 • Jag är inte 100% emot att borra hål i mitt tak.
  • Jag sa att jag är "motvillig" att borra hål i mitt tak eftersom jag uppfattade att kablarna var svåra.
 • Tack vare dem som har sagt "Att koppla ett taklampa är inte så svårt."
uppsättning Jim G. 25.10.2012 02:35

5 svar

6

En stående golvlampa som släpper upp ljuset kommer att reflektera ljuset från taket och skapa omgivande belysning. Det kommer emellertid inte att anslutas till en vägglampa (om du inte har eller slår ett vägguttag). Jag föredrar egentligen stående lampor till strålkastare, eftersom överlys kan skapa hårda skuggor (speciellt om det bara finns en ljus i takets mitt).

När det gäller ljusstyrkan: Jag gillar att använda glödlampor i 400-1000 lumenområdet ("40 watt" till "60 watt" glödande ekvivalent, om du fastnar i 1800-talet). Personligen finner jag någonting ljusare än att vara onödigt-jag skulle hellre ha mer ljus än ljusare ljus. Men det är verkligen en inredning / preferensfråga.

    
svaret ges 25.10.2012 03:00
5

Det enklaste skulle vara en lampa med en extern brytare och en trådlös fjärrkontroll.

Men om du vill ha mer traditionella armaturer, är en produkt jag vet om FlatWire Lighting Wire . Det är 12V lågspänning och installeras med en tunn remsa ledare som du håller fast vid väggen.

Bild http://www.flatwireready.com/images/products_images/lighting_products/CLT_scale.jpg

Jag borde påpeka att det är inte så svårt att klippa hål och löpband i ett enda rum.

Jag har ingen anknytning till FlatWire och jag har aldrig använt deras produkt. Det kan finnas andra liknande produkter tillgängliga

    
svaret ges 25.10.2012 02:47
2

Det är faktiskt ganska enkelt om du har några grundläggande DIY-färdigheter och verktyg. Jag är inte en fan av golvlampor så jag installerade ett takljus i vårt familjerum för några år sedan

Jag ska skicka ett foto när jag kommer hem, men det är (för oss i alla fall):

Du behöver:

 • Listobjekt
 • En gammal arbets taklampa
 • En gammal arbets elbox
 • En del tråd och sträng
 • Din lampa
 • Fiskband
 • Standard elektriska arbetsredskap och elektriskt band.

Ta reda på var du ska sätta taklampan och ljusbrytaren genom att försöka lista ut hur takbalkarna löper. Du kan göra det här köpet klippa ett hål där du kommer att sätta ljuset eller eventuellt leta efter spik / skruv poppar i taket.

I vårt fall, där jag ville sätta ljuset, fodrade upp med väggen fäst i matsalen.

Jag skär ett hål i taket så att det passar elboxen i

Jag följde följden till väggen och klippte ett litet hål i väggen så nära taket som jag kunde få - du kommer att använda det här hålet för att fiska tråd i taket. Detta hål borde vara tillräckligt stort för att få några verktyg i det. Det behöver inte vara enormt - 4in x 4in max.

Efter vägghålan sänkte jag ett hål för var jag ville att ljusbrytaren skulle gå

I hålet du skär för att fiska tråden genom borra ett hål genom toppplattan in i takets hålighet.

Använd en fisktejp, sätt in bandet i det här snittet i väggen och sedan in i hålet som du bara borat genom topplattan och fortsätt trycka tills bandet når hålet du skär för lampan.

Sätt fast den elektriska ledningen på fiskbandet och dra tillbaka den - nu borde du ha elektrisk ledning från takljushålet till klippet i väggen. Lossa fiskbandet och se till att ledningen inte kommer ut ur hålet.

Sätt fiskbandet i hålet som du klippt för ljusströmbrytaren, tryck på bandet upp till den utklipp du gjorde på toppen av väggen och sätt i den elektriska ledningen till den. dra ner bandet och nu är din elektriska ledning där ljuset byter det.

Borra ner inuti väggen genom golv i källaren från ljusswitchhålet med en lång flexibel borrkrona. När du väl har genomgått, ta inte bort borren från hålet du borrat. IE: Dra inte ut. Ta bort borren från borren och tejpa en del sträng till slutet av den. Nu kan du låta borren falla genom hålet i källaren och strängen ska fästas på den. Se till att det finns tillräckligt med sträng så att du kan dra ut det.

Gå i källaren, hitta borren och strängen, ta bort borren och fäst den elektriska ledningen till den. Gå tillbaka till ljusomkopplarhålet och dra ledningen upp från källaren.

Nu har alla armaturer tråd till dem.

Ta in elboxen till ljusströmställaren, dra ledningarna genom dem och sätt in lampans strömbrytare.

Skär en plåster av gipsskivan för hålet du skär uppe på taket och reparera hålet.

Montera taklocket och din lampa.

Gå i källaren och anslut den elektriska ledningen till strömmen. TURNING OFF brytaren för den linje som du ansluter till först.

Liten rörfärg och du bör göra det.

    
svaret ges 25.10.2012 16:23
2

Du kan använda ett plug-in-lampa, annars kallat swag-ljus. Dessa är som hängen som hänger ner från taket men de är fastsatta i taket med en så enkel skruvkrok. Kedjan eller majsen draperas över vanligtvis till en annan krok nära en vägg och sedan nerför väggen till en vanlig eluttag. Så du behöver ingen elektriker och du kan också ta med dig om du flyttar eller flyttar den till en annan plats i rummet eller ett annat rum.

De kommer i olika stilar och färger. Här är några som du kanske är intresserade av som verkar populära och enkla att installera.

Gå hit för att se några Plug-in hängande swag lights

    
svaret ges 07.06.2018 23:53
0

Såsom diskuterats i andra svar är det inte så svårt att installera omkopplare och fixturlådor i väggar och tak.

Om du är fast besluten att inte göra det, kan du använda ytledningar. Den består av en låda som sitter över en befintlig utloppslåda och leder sedan strömmen till andra strömställare och armaturer.

Trådgårfråndettaienmetallytakanal

Den kan anslutas till en ytmonterad fixeringslåda

Du kan också ansluta en strömbrytare i linjen. Det finns också hörnstycken som låter dig ta ledningen till en annan vägg eller till taket.

Hur mycket ljus är rätt beror på. Det beror på rumets storlek och form, syftet med rummet, ljusets antal och positioner och personliga preferenser.

En vanlig metod att hantera med detta är flera lampor i flera positioner med dimmerbrytare (antingen väggmonterade, inbyggda i lampan eller på en fjärrkontroll) för att du ska kunna ändra utmatningen

    
svaret ges 25.10.2012 19:15