Do behöver jag rengöra WD 40 innan jag lägger till grafitpulver till barnvagnslager?

0

Jag har sprutat hjullager / axel med WD 40. Jag känner nu att jag måste lägga till någon form av fett (jag vill inte ta bort lagren - bara försök och arbeta lite fett där någonstans). Det var då jag såg min grafitpulver och trodde att det skulle troligen fungera med några spinn. (Att ge en oldish barnvagn en snabb makeover innan gifting det till min vän). Min fråga är att jag måste försöka ta bort WD 40 innan du sprinklar grafiten. Vill inte klaga upp det. Jag har också bra hjullagerfett, så vad är ditt förslag?

    
uppsättning Melanie Newman 21.01.2015 03:25

2 svar

3

Fett skulle vara bättre än grafit. Arbeta den med en tandpetare om du inte har en greasegun med en nålspets.

    
svaret ges 21.01.2015 04:15
0

Enkelt svar: oroa dig inte, det finns ingen negativ reaktion mellan de två.

Långt svar blir en kvasi-religiös debatt, som för det mesta är irrelevant för din ansökan.

Låssmeder har använt en mycket ljusdammning av pulveriserad grafit som smörjmedel för en mycket lång tid. Detta fungerar eftersom grafit är både mjukt och skjuvigt fint på molekylär nivå för att bilda en halt beläggning på metallytorna, som fortfarande är halt när den är våt.

Det är tyvärr många som antar att om en ljuspuff är bra, måste mer vara bättre .... och om du staplar tillräckligt med rockstoft där får du lera - haltig lera, men det kan fortfarande tuggas upp mekanismen. Och sedan lås - till skillnad från dina hjulnav! - kan vara känslig för förändringar i storleksordningen tusen tum, vissa hålsmedar hatar grafit i princip.

WD40 har egna pro- och anti-sekter. Det gör definitivt mekanismerna smidigare. Men det är inte klart hur mycket det här är för att det blir saker som lossnar genom att förskjuta vattnet), var namnet kommer ifrån) och rengöring av delarna och hur mycket det faktiskt fungerar som smörjmedel. Det här beror på att en smör håller delar från slipning på varandra och håller dem köra bra över längre sikt. En våt smör kan också ackumulera damm och bli till lera.

Det enda som alla dessa läger är överens om är att "silikonmikrosfären" lubes verkar vara lite bättre än antingen wd-40 eller grafit för små delar. Det finns flera märken; dessa går i princip på vått men torka ut för att lämna en smuts av små "kullager" - och eftersom de har en flytande bärare, är de självrengöring så att du inte kan göra en röra genom att applicera dem.

Efter att ha sagt allt det ... för ett mer rimligt medelstora föremål som ett hjullager, kommer de flesta smörjmedel att göra ett bra jobb, upp till och med det proverbiella axelfettet.

    
svaret ges 21.01.2015 04:33