How kan jag ytterligare diagnostisera min centrala kompressorfläktmotor och kondensator?

9

Jag har en 15 år gammal Bryant Central Air-enhet i mitt hus. Igår slutade det att fungera. Här är vad jag har kontrollerat.

 • Avbrytaren i källaren är inte utlösad.
 • Ugnen fungerar bra från termostaten.
 • Blåsaren nere vid ugnen körs när strömmen är på och blåser rumstemperaturen i huset, men fläkten på kompressorn spinner inte. Fläkten på kompressorn snurrar fritt när jag manuellt roterar den med en pinne.
 • Kontrolleras för säkringar i ytterlådan. Det finns inga säkringar ute, bara en på / av-pulling med två metallplattor som du måste vända upp och ner för att stänga av.
 • Kondensatorn är inte platt överst, men långt mindre rundad, då har några exempel på blåsade AC-dubbla kondensatorer jag sett på youtube.
 • Jag får 220v på kontaktorn.
 • Jag får 220v ut på kontaktorn.
 • Jag får 24v från termostaten.
 • När luften är på termostaten är kontaktorns solenoid i, när luften är av är den ute.
 • När luften är på termostaten hör jag en buzz som kommer från ytterkompressorn men jag kan inte berätta vad källan till buzz är.
 • Om jag trycker in solenoiden när strömmen är av, startar kompressorn inte upp och fläkten snurrar inte, jag hör bara buzz.
 • Om jag väntar på kompressorn ute i några sekunder medan strömmen är på är det ett annat buzz-ljud som stängs av i ungefär 3 sekunder och slutar sedan. Från att lyssna på växelströmmen när den fungerade är det buzz-ljudet som släcks innan kompressorn och fläkten brukar sparka in.
 • Efter att ha lämnat den icke-fungerande enheten i några minuter medan jag diagnostiserade märkte jag att metallen ovanpå kompressorns fläktmotor var MYCKET varm att röra vid. Det avkyldes när jag stängde av strömmen.
 • Jag tror att fläktmotorn på kompressorn är död eller kondensatorn är dålig. Finns det ett sätt att kontrollera kondensatorn och fläktmotorn medan de fortfarande finns i enheten? Med strömmen av naturligtvis. Vet någon att det är något annat? Måste jag köpa den övervärderade ($ 485 för tillverkarens fläktmotor och $ 200 för den dubbla kondensatorns) bytesdel från tillverkaren eller kan jag använda en tillverkare från tredje part? Annan hjälp skulle uppskattas. Så mycket som jag skulle vilja ha med en VVS-kille här har jag bara inte råd med det. Antingen går jag utan AC, eller jag fixar det själv.

  EDIT: Med AC på jag spännade man manuellt upp fläkten på kompressorn och fläkten började snurra och AC-enheten slog upp.

      
  uppsättning Craiğ Manske 14.07.2012 01:01

  2 svar

  8

  Jag slutade dra kondensatorn och testa den med min ohm-mätare. Det var dött. Jag kunde lätt gått till den lokala HVAC-försörjningen, köpte en ny kondensator för $ 30 och installerade den själv. Men eftersom jag också ville få trycket testat, ringde jag till killen som installerade min ugn. Han bekräftade att jag gjorde "bra", det var kondensatorn. Och för att jag hade gjort det mesta av det diagnostiska arbetet, skar han mig en hel del.

  I slutändan är den viktigaste biten, på en 95 graders dag när luftfuktigheten är 70%, en lycklig fru ett lyckligt liv. ;)

      
  svaret ges 14.07.2012 18:01
  0

  Baraförframtidareferens.

  Kompressornhar2lindningar,enkörlindningochenstartlindning,dengemensammaterminalenärdenpunktdärbådakompressornslindningsanslutningaräranslutna,alltså"gemensam" beteckning. Till exempel, säg att du läser 3 ohm motstånd för din Run lindning (Common to Run), och du läser 5 ohm motstånd för din Start lindning (Common to Start). Det betyder mellan Run och Start-terminalerna du borde läsa 8 ohm, eftersom Run to Start läser båda slingans motstånd totalt, om de inte jive så är en slinga kortsluten till sig själv eller marken eller den andra slingan. Det här är en bra indikator på om en kompressor kan ha ett skott att springa om du skickar ström till kompressorerna Common and Run-terminaler.

  Ange bildbeskrivning här

      
  svaret ges 02.09.2015 09:11