Varför fick Jafar Jasmine att tro på Disney Aladdin?

2

I Jafar's Hour-segmentet (den där han gör sina två första önskningar och synger sin repris av "Prince Ali") i Disneys Aladdin använder Jafar sin trollkarl att omvandla Aladdins kläder från Prince Ali-outfiten till "street-rat" -kläderna och avslöjade honom som Aladdin. Men varför tror Jasmine så snabbt att Aladdin var en gatarotte hela tiden förklädd som prins Ali? Självklart är det sanning , men det är inte vad en vanlig person skulle avleda från situationen.

Kom ihåg att Jasmine vid den tidpunkten har blivit tillsagd av Aladdin-Prince Ali att han faktiskt är prins Ali men ibland fördärvar som Aladdin Street Rat, en förklaring som var förnuftig och övertygad om Jasmine. Jasmine, när han såg Jafar vända tillbaka Ali i hans Aladdin-kläder, borde normalt ha tänkt: "Den här ruttna killen sätter Ali tillbaka i sin förklädnad för att förnedra honom! Och han tror att jag kommer att tro på hans galna berättelse att detta är hans sanna form? Bah! ".

Naturligtvis, om inte författarna var dumma (som jag vägrar att tänka på Disney-artisterna), saknar jag noggrann detalj. Om du känner till vad är denna detalj, kan du svara?

    
uppsättning Achille Talon 15.07.2015 15:08

4 svar

4

Tja, om du kommer ihåg (eller se länken från Red), trodde hon inte nödvändigtvis någonting. Allt hon sa var "Aladdin?" Hon lånade inte arg eller chockad, men mer nyfiken, som om den skulle säga "Kan det vara sant?". Det var vid den tiden där han svarade med, "Jag försökte berätta för dig ..." att det inte är någon fråga i hennes sinne. Allt händer på några sekunder. När han bekräftar det är det en klar affär.

    
svaret ges 15.07.2015 20:29
2

But why does Jasmine believe so quickly that Aladdin was a street rat all along disguised as Prince Ali ? Of course, it is the truth, but it's not what a normal person would deduce from the situation.

Det här är inte det första som händer. Det finns tidigare indikationer.

 • Jasmine träffade en gata råtta som var tydligt i hans element på gatan. Han var inte out of place.
 • Jasmine har en medfödd motvilje mot sina vanliga riddare. Aladdin är inte som de andra rika männen.
 • Jasmine fick honom att ljuga att han inte var gatan råttan som hon träffade på marknaden. Medan hon verkar tro på sin andra lögn (att han är en riktig prins som låtsas vara fattig), skapar den två saker:
  • Aladdin ligger till henne.
  • Aladdins liv på gatan (även om han verkligen är en prins) har hållit honom jordad och sannolikt orsaken (eller en indikation på) att han inte är en pompös rik röv.

För det andra saknar du subtila detaljer från manuset .

(JAFAR zaps ALI back to ALADDIN.)

ALADDIN: Jasmine, I tried to tell you.

Observera:

 • Jafar klär Aladdin i exakt kläderna som han bar när Jasmine träffade honom. Det kan inte vara medlidande, Jafar måste åtminstone ha kunskap om Aladdins liv på gatan.
 • Om Jafar låg och låtsades den verkliga Ali är en gatarott, skulle "Ali" ha ringt ut Jafar om det. Något i linje med "stoppa denna charade" eller "Jasmine bryr sig inte om min rikedom". Han gör det inte.
 • Aladdin svarar omedelbart på vad Jasmine skulle tro om hon tror Jafar , vilket i sig visar att Aladdin anser att Jafars påstående är trovärdigt.
 • "Jag försökte berätta för dig" säger i sig att Aladdin fortfarande var hemlig.

Tänk på all information Jasmine har tillgänglig när Jafar avslöjar det för henne:

 • Aladdin ligger till henne.
 • Aladdin är inte som rika män och saknar deras sättelser.
 • Aladdin är ingen främling för att bo på gatan (som hon ser när hon möter honom som en gatrotta), han ser tydligt ut som om han har bott där länge.
 • Aladdin är inte förvirrad av Jafars påstående.
 • Aladdin strider inte mot Jafars påstående.
 • Aladdin själv avslöjar att det verkligen fanns en hemlighet som han ville prata med henne om.

Det är omöjligt för henne att ignorera bevisen.

    
svaret ges 29.08.2018 12:03
1

Detta beror på att Aladdin agerar på ett sådant sätt att han är utsatt snarare än förödmjukad efter att Jafar avslöjade det, om jag minns rätt.

Se här:

                             
    
svaret ges 15.07.2015 15:30
0

Jag har märkt det här också, men Jafar sa inte

look, prince ali dresses as a street urchin called aladdin in his spare time

som Aladdin berättade för henne att han gjorde det, men i grund och botten sa något som

Se, han är inte en prins som låtsas vara en gatumurchin, han är en gatumurchin som låtsas vara en prins

och varför jasmin slutade bli chockad som

why did you lie and tell me it was the other way around

Åtminstone det var hur jag tänkte det var.

    
svaret ges 29.08.2018 03:34