Proper sätt att ansluta PVC-rör till mässing kulventil

1

Jag använder följande montering för att ansluta PVC-rör till mässingsventilen, min oro är att de rekommenderade 3-8 omslagen teflontejp och fingertäta plus 1-2 varv inte skar det. Jag slutar använda ca 20 bandslag och jag gör det förmodligen lite mer med en skiftnyckel och nu ingen läckage överhuvudtaget.

Finns det ett annat sätt att ansluta mässing och PVC-rör? Detta är en permanent installation (jag kan inte ens skruva loss den utan att skära rören), kan jag få några problem med det som det gjordes?

    
uppsättning Luiz Borges 02.08.2014 15:47

2 svar

1

Detta är standardmetoden för att fästa PVC-röret till gängade fittings. Fler varv och mindre band. Rörgängorna är avsmalnande, i min erfarenhet 1-2 vänder för hand är det inte tillräckligt nära (och jag brukar bara använda 3 varv av Teflon-tejp).

Se till att din mässingskolventil inte är knäckt, mässing är ganska mjukt och jag har sett att den gängade delen av mässingsventiler spricker i längdriktningen på grund av överstramning, speciellt med några av de billiga tunna importerade crapventilerna dessa dagar.

Om du vill kunna skruva bort det senare utan att skära rören, installera en union

    
svaret ges 02.08.2014 23:39
0

Installera en PVC-union före kulventilen och använd rördämpare (Teflon-tätningsmedel) istället för Teflon-tejpen.

länk

    
svaret ges 18.04.2016 08:59