Freds eller Georges omvandlingsförmåga

4

Efter att ha läst den här frågan och dess svar insåg jag. Hur kommer en av tvillingarna, Fred eller George, inte att betyda att mycket kunde omvandla Rons nalle i en stor spindel? Låt oss citera Professor McGonagall:

‘Transfiguration is some of the most complex and dangerous magic you will learn at Hogwarts,’ she said. ‘Anyone messing around in my class will leave and not come back. You have been warned.’ Then she changed her desk into a pig and back again.

Efter detta är alla glada över att omforma något. Men:

After making a lot of complicated notes, they were each given a match and started trying to turn it into a needle. By the end of the lesson, only Hermione Granger had made any difference to her match; Professor McGonagall showed the class how it had gone all silver and pointy and gave Hermione a rare smile.

Harry Potter and the Philosopher's stone, ch. 8, The Potion Master

Och detta är bara en av nämnderna om Transfiguration som en av de svåraste magikerna. För att inte tala om att de trollkarlarna normalt får en trollstav i åldern av elva. Även om detta argument kan stå emot faktumet att Weasley-familjen var ganska fattig, kunde inte köpa ny trollstav för Ron - han använde den gamla Charlies trollstav, så Fred eller George kunde ha nickat tappen.

Fred eller George skulle inte bry sig om det var farligt - tvärtom. Men hur kom, var en av dem kunna göra sådan magi vid fem års ålder? Tänk på vad han skulle behöva:

  • en trollstav (Jag antar från vad J.K.Rowling sa om oändlig magi)
  • känner till korrekt incantation
  • rätt uttal / artikulering av incantation
  • Den korrekta trycket flyttas
uppsättning quapka 09.06.2014 15:07

1 svar

13

Det finns inga detaljer i vad Ron säger, och det är otvetydigt tvetydigt, men jag tror att den mest rimliga kanonförklaringen är oavsiktlig magi . Särskilt eftersom Ron skulle ha varit i en ålder där han kanske skulle bära en nalle med honom överallt gick han, och därför kan de två händelserna ha hänt på samma gång.

I Potterverse görs oavsiktlig magi i allmänhet av häxor och trollkarlar under skolåldern (elva år) under tider med extrem stress, rädsla eller ilska. De tenderar också att hantera prestationer som de inte kunde drömma om att utföra medvetet när de först lär sig att kontrollera sin magi. Harry kunde antingen levit eller till och med klara sig på skolans tak och få sitt hår att växa tillbaka, vilket han heller inte hade kunnat avsiktligt göra i sitt första år.

Men vi har också sett att det inte kräver en särskilt stressig situation för att utlösa oavsiktlig magi. Harry försvann en glasruta bara för att Dudley drev honom över . Det är inte helt orimligt att tänka att Fred i fem år kan ha varit orolig för Ron att bryta sin leksaksbom, att han oavsiktligt kan omforma en nalle i en jätte spindel.

    
svaret ges 09.06.2014 15:46