Can två flygbolag har samma ICAO-kod men olika IATA-koder eller vice versa?

2

Vi försöker importera alla flygbolag till ett bord. Planera att uppdatera befintliga flygbolagsdata om det inte är närvarande och skapa det. För detta behövde vi ett unikt sätt att identifiera flygbolagen. Är ICAO + IATA en unik identifierare eller är det möjligt att ha flygbolag utan IATA eller ICAO-kod?

    
uppsättning user30140 30.03.2018 09:01

1 svar

2

IATA-koder är inte unika. Det finns helt enkelt inte tillräckligt med dem och de är dyra att behålla. Dessutom är begreppet ett flygbolag lite vätska.

Det enklaste problemet att hantera är kontrollerade duplikat, där 2 flygbolag som är geografiskt separerade delar en IATA.

En annan viktig fråga är var ett flygbolag kan ha ett kommersiellt varumärke men flera företagsenheter var och en med egna IATA för cabotageändamål. LATAM-gruppen är ett viktigt exempel på detta, men flera europeiska flygbolag (easyjet och ryanair) går också ner på den här vägen för att vara beredda för brexit.

Många små regionala flygbolag på platser som Alaska, den australiensiska outbacken och Karibien kommer helt enkelt inte att kunna ha råd med en IATA-kod, eller kan därmed skapa en egen 2-brevskod som inte är en inte IATA kod.

Slutligen har du franchiseoperatörer som flexflight, som använder sig av en enda rutt för att upprätthålla medlemskap, och sedan tillhandahålla biljettjänster till andra små flygbolag, där man använder kod för att interagera med GDSes. I det här fallet kan en IATA-kod representera många potentiellt geografiskt överlappande flygbolag, men de skiljs vanligtvis av något, ofta flygnummer.

Om du vill spåra alla flygbolag i allmänhet måste du komma med ditt eget id.

    
svaret ges 30.03.2018 13:34