Hur kom Cobb i källaren med hissen?

6

I filmen Inception när Cobb drömmer om sin fru kommer Ariadne sin dröm och landar upp i en hiss med varje våning som innehåller Cobbs minne om Mal.

I den här scenen går Ariadne i hissen, träffar B -knappen och hamnar upp i hotellminne . Följande är skärmdumpen av henne i källarnivå.

Observeraatthissensdörräröppen.Dettaärenmanuelltmanövreraddörrochallasomskullehaanväntdessakommerattvetaatthissenkommerattinterörasigomintedörrenärstängdavnågon.

FöljandeärnästascennärCobbmagisktvisasihissenförattsparaAriadnefrånattbliknutenavMal.

Hur kom han till källaren från övervåningen? Det fanns inga trappor. Är detta en goof upp eller betyder det något?

    
uppsättning A.Jesin 05.06.2014 20:41

2 svar

8

Goof är förmodligen för starkt ett ord - det här är en dröm trots allt. När människor drömmer kan de hitta alla slags saker som händer:

  • Oväntade saker som tåg som uppträder i korsningar
  • Ömsesidiga saker som Eames drömmer om en grenadstartare ("dröm lite större älskling").

Jag föreställer mig att de delade drömmarna i Pasiv löser "konflikter" så här i viss utsträckning - så Ariadne drömmer inte att stänga dörren, men Cobb drömmer om att gå ner i hissen till den våningen. Konflikten måste lösas någonstans. Vi ser aldrig någonsin dessa saker som händer - som är som en dröm i sig, blir du bara medveten om att det är annorlunda och accepterar det.

    
svaret ges 05.06.2014 22:24
1

Under avsnittet i den snöiga bergsdrömmen (3: e nivån) löper de sig ur tiden så att de tar en genväg Ariadne utformad i labyrinten, så att de kan komma rakt fram till slutet. Det är möjligt att Cobb hade en genväg i sin egen dröm som han brukade komma in i rummet.

Det här skulle bara fungera om genvägen var enkelriktad, annars skulle Mal ha använt den för att flyga, till exempel säga att shimmy ner hisskabeln och genom en lucka i hyttens tak.

Jag tror inte att det finns något att indikera detta i sekvensen, men hissen är dold av Ariadne så det kan hända bakom henne, om Cobb är en ninja.

    
svaret ges 05.06.2014 22:10