Ansökan om visering för längre vistelse efter att ha avvisat Schengen-visum

1

Ursprungligen ansökte jag om en kortvist vistelse i Schengen-visum, men min ansökan avslogs och nu planerar jag att ansöka om en längre visum (6 månader) för samma ändamål att studera tyska språket. Skulle det senare finnas ett problem om jag ansöker om ett visum för längre vistelser?

    
uppsättning Betynka 17.11.2014 07:20

2 svar

1

Formellt är det inte ett problem. Men även om reglerna inte är exakt samma, ansåg orsakerna som ledde till att din tidigare ansökan avslogs förmodligen fortfarande. Du måste väga det noggrant och vi kan verkligen inte berätta om det ska fungera eller inte.

    
svaret ges 17.11.2014 08:50
0

Originally I applied for a Schengen visa short stay but my application was refused and now I'm planning to re-apply for a longer visa (6 months) for the same purpose, to study german language.

Du sa inte varför den avvisades (de specifika skälen nämns i svaret), men som ett antagande skulle jag säga att det inte borde ha ansökt om en kort vistelse som ditt syfte var för utbildning.

Så att börja med, se till att du ansöker om rätt syfte och tillhandahåller rätt dokument.

Även en Schengenvisum är begränsad till 90 dagar av den maximala vistelsen. Om du vill stanna längre än den perioden (som vanligtvis gäller för studenter) skulle du behöva ansöka om uppehållstillstånd som vanligtvis är ett stämpel på ditt pass när du har kommit in i landet. I det här fallet kan du behöva lägga till ytterligare stöddokument till ambassaden.

Framför allt - var sanningsenlig i din ansökan och fråga rådgivaren vid ambassaden vad du behöver för att förtydliga syftet med ditt besök.

Tänk på att de letar efter tecken på att du inte använder visumet för att migrera, jobba olagligt eller söka asyl i landet - och att det finns betydande band att få tillbaka till ditt hemland / hemvist.

It was the agency I paid who advised me of the short stay visa, they registered me to a 6 months language course and I paid 3 months tuition fee and my agent told me to apply for a short stay visa.

Jag vet inte varför de rekommenderade dig för en kortare vistelse (om du inte planerar att komma tillbaka mellan din kurs).

Från min erfarenhet, vad du behöver för utbildning:

 • Brev som bekräftar tillträde från institutionen.
 • Tillräcklig försäkring under hela vistelsen.
 • Bevis på medel (eller annat sätt, till exempel stipendbrev) som bevisar din förmåga att stödja dig själv under din vistelse.
 • De kan också begära bevis på boende, men ibland krävs det inte.
 • And now my agent was kind of telling me to apply for a long stay and then open a blocked account in a german bank.

  Blockeringen av medel är en del av det ekonomiska beviset som krävs (även om det verkar vara lite konstigt att få medel blockerat i den tyska banken). Detta kan dock vara ett villkor för din språkkurs.

  Du kan fråga agenten vad som var orsaken till avslaget eftersom det här kommer att hjälpa dig i din efterföljande ansökan.

      
  svaret ges 17.11.2014 07:54