Är ljusintensiteten från inverter typsvetsare annorlunda än transformator typ svetsare?

3

Jag har försökt undersöka detta, men kan inte hitta någon stödjande information.

Jag skulle vilja veta om ljusintensiteten från inverter typsvetsar skiljer sig från transformator typ svetsare, och i så fall vad är den skillnaden. Jag kan definitivt känna skillnaden mellan de två vid svetsning så det måste finnas en skillnad i deras ljusintensiteter.

Min far, är gammal skola och gillar inte inverterare - hans resonemang "det ger ljusbågar". Jag trodde honom inte då, men genom många års försök och fel upptäcker jag att även den minsta blixten på inverteren resulterar i ljusbågsögon, det blev till och med så dåligt på ett stadium att jag var övertygad om att jag fick bli blixtsnabb hjälmen - som ett resultat jag lade till mer glas och tjockare nyanser.

Jag använder i allmänhet även mindre ampere på växelriktaren, så det är definitivt inte mer ström = mer blixt. Kan det finnas en skillnad i de två ljusutgångarna?

    
uppsättning Hightower 04.03.2015 11:28

1 svar

2

Jag har sett det här själv och håller med, ja det är en skillnad i ljusutgångarna mellan växelriktare och transformator typsvetsare (även vid samma strömstyrka). Jag har också sett en skillnad mellan olika modeller av inverter MIG-svetsare. Jag vet inte exakt vad som gör skillnaden, men jag antar att det har att göra med skillnader i omkopplingsegenskaperna. Olika typer av svetsare har också olika resultat ... t.ex. en stavsvetsare, IMHO, verkar ha mycket mer UV-utdata (åtminstone de som jag har använt). Jag kan få lite av en "solbränna" från bara ett par pinnar om jag inte är säker på att täcka upp. Jag har aldrig haft det som händer för en motsvarande mängd svetsning på en MIG.

Men vi behöver inte förlita oss på anekdotiska bevis ... Länken nedan är en tidning som publiceras av den tyska motsvarigheten till OSHA, där de faktiskt mäter ljusutgången från olika svetsare vid 180 Amps.

länk

    
svaret ges 04.03.2015 19:44