How mycket kommer en spjällklämma öka min energikostnad?

0

Jag överväger att installera gasloggar. Jag har möjlighet att ventileras eller ventileras. Jag lutar mot ventilerat, eftersom det här är främst för estetik, jag har en arbetsskorsten, och min fru är känslig för luktarna av ventlösa loggar. Jag är emellertid orolig för att driva gasloggar och glömmer att öppna spjället. Kolmonoxid!

Jag förstår att det finns enheter som kallas spjällklemmar, vilket kommer att tvinga min spjäll att alltid vara öppen tillräckligt långt för att vara säker. Självklart kommer det dock att öppna mitt hus till uteluften. Är det möjligt att kvantifiera hur mycket effekt det här kommer att ha?

Som en bonusfråga kan saker (insekter, fåglar, fladdermöss, ren, vad har du) komma in i mitt hus genom en öppen spjäll?

    
uppsättning Stephen Collings 02.11.2014 02:09

1 svar

1

Du är helt enkelt inte behörig för att använda eldstaden om du någonsin kommer att glömma att öppna rökröret. Om du kan starta elden med ett fjärrkontroll, rekommenderar jag att du lämnar den öppna om du tror att du skulle glömma det. Kanske en motorstyrd fläktkontroll är i ordning (helst en med gränsvärmar som nekar gasflöde tills det är öppet). En CO detektor säger självklart att jag hoppas.

Offhand, jag kan kvantifiera för dig att nästan alla eldstäder installerade i ett hus, har en nettoförlust för värme. Inklusive vissa även när de används. Håll rökgasen och dörrarna stängda när det inte är.

houselogic.com kommer att svara på din bonusfråga genom att se till att du har en skorstenskåpa närvarande som håller djur , regn och snö ur skorstenen.

    
svaret ges 02.11.2014 04:14