långstäckningshylla utan mittstöd

0

Jag behöver bygga en hylla som spänner över 11'6 "x 30". Det är framför ett fönster så jag kan bara fästa det på väggarna i båda ändarna. Det kommer att behöva hålla ca 100 kg högtalare och audio / video-utrustning, med en 65 lb-tv som hänger från mitten av den. Hur kunde jag bygga en hylla som är tillräckligt stark för att inte böja och hur man fäster den på väggarna?

    
uppsättning lazlo 18.09.2014 07:30

2 svar

1

Jag tror att dina två val är

  • gör hyllan stelare genom att göra den tjockare
  • stödja hyllan mer uppfinningsrikt.

Ett exempel på det tidigare skulle vara att göra hyllan till en T-balk (eller använd keshlams förslag på en torsionslåda)

Ett exempel på sistnämnda kan vara stödtrådar upp till väggens överdel eller till taket, eller en glasstensten eller en träbågsstöd.

Jag skulle tänka på de många sätt brobyggare har tacklat samma strukturella problem under hundratals år.

    
svaret ges 18.09.2014 10:08
0

Din hylla behöver bli ganska biffig - i själva verket med de specsna är du förmodligen bättre att behandla detta som ett golvsystem istället för en hylla, design-vis. Med hjälp av kalkylatorn här som en guide skulle jag uppskatta att du kommer att behöva skapa din hyllplan använder 2x4s åtskilda var 4: e eller så som dina "bjälkar" för att stödja den här lasten. Jag skulle göra en 11'6 "låda av 2x4s, sedan fyll i mitten med bjälkarna på 4" center. och botten med 1/2 "plywood limmade och skruvas till dessa balkar kommer att göra den till en riktig torsionslåda som ska vara snygg och stift.

Med all denna belastning (plus vikten på den här hyllan, som inte blir trivial!) behöver du se till att den är ordentligt fastsatt till minst två dubbar i varje ände. Kör två 3 / 8x4 "lagskruvar med brickor genom slutet av din låda i varje stift innan du lägger plywoodskinn på toppen och botten. Du kommer att vilja prilla för varje skruv: 3/8" hål i lådan slutar , och 1/4 "hål i studsarna.

    
svaret ges 18.09.2014 15:00