3.5e: Döljning från Skuggans barn (kampsituation) förtydliganden

3

Jag jobbar på en ny byggnad och några frågor rörande dölja och tillämpningen av denna inställning har kommit upp. Jag skulle fråga dem separat, men jag anser att alla dessa är beroende av tolkningen av samma par meningar i texten.

Bakgrund: Barn av Skugga ståndpunkt anger:

If you move at least 10 feet during your turn, you gain concealment against all melee and ranged attacks until the start of your next turn. You also gain the standard benefits of concealment, but you cannot use this stance to hide in plain sight; you must still use some other terrain feature that normally allows you to use the Hide skill. The fluttering shadows make it difficult to specifically target you, but your enemies are aware of your position.

(Tome of Battle: The Book of Nine Swords, s. 76)

Som jag förstår det, förblir du i krigsstil tills du förklarar något annat. är detta ett korrekt antagande?

Låt oss säga att ett tecken börjar rundan redan i Shadow-barnets läge. De flyttar 10 + fot och ändrar sedan ställningen till Assassin Stance (en snabb åtgärd). Assassins Stance State:

While you are in this stance, you gain the sneak attack ability, if you do not already have it, which deals an extra 2d6 points of damage.

(Tome of Battle: The Book of Nine Swords, s. 75)

Med tanke på mina nuvarande antaganden borde tecknet nu kunna utföra ett snålattack. Lyder det här korrekt?

Barnets skugga verkar inte heller ange ett krav på rörelseformen. skulle detta innebära att någon form av rörelse skulle gälla? Mest speciellt undrar jag om teleportationseffekter och flyg, men jag skulle också undra om hoppa, klättra, springa etc.

Beroende på smygangrepp och färdsätt, innebär Shadow Child att du fortsätter att behålla dölja från attacker även efter att ha attackerat?

Slutligen, och kanske mest föremål för tolkning: skulle en obskur plats räkna med något för att hjälpa dölja utanför ramen för att ha ett träd / buske / vagn / etc? Ett exempel som kommer att tänka på är ett tecken som tidigare stod framför fiendens teleporter till taket (med hjälp av spindelklättring, levitation, etc.); skulle det vara tillräckligt med anledning att betrakta karaktären gömd nog för att utföra en smygattack? Jag antar att även om det här är fallet, efter att ha angripits och utan föremål att gömma sig bakom, skulle någon ytterligare gömningseffekt gå förlorad (även om jag anser att vissa tak kan vara svaga i förhållande till marknivå, är ljusförhållandena utanför ramen för min nyfikenhet här). Min första tanke var att fienden skulle få en spot check, men jag undrar vad kontrollen skulle vara emot? Eftersom det inte finns någon dölj färdighet i bruk, verkar den typiska motsatta skicklighetskontrollen vara oskadd?

Edit: To expand on the answer below, it is worth remembering that there is no "facing" in D&D (must be nice to see in all direction at once :P). Just the same as teleporting from "in front of someone" to "behind someone" is impossible, teleporting "above" them doesn't mean they can't see you either.

Tack vänligt!

    
uppsättning TheXenocide 01.04.2014 00:42

1 svar

2

Ta detta i steg

  • En varelse är i en hållning tills det tar en snabb åtgärd för att ändra sin hållning.
  • Medan du är i skuggan i den första nivån (Shadow Hand-Shadow Shadow) ( ToB 76) "[i] f du flyttar på minst 10 meter under din tur får du dölja mot all melee och varierade attacker till början av nästa tur. Du får också de vanliga fördelarna med att dölja dig, men du kan inte använda den här ståndpunkten för att dölja i vanlig syn .... "

    Här handlar det om dölja

    Concealment Miss Chance
    Concealment gives the subject of a successful attack a 20% chance that the attacker missed because of the concealment. If the attacker hits, the defender must make a miss chance percentile roll to avoid being struck. Multiple concealment conditions do not stack.

    Concealment and Hide Checks
    You can use concealment to make a Hide check. Without concealment, you usually need cover to make a Hide check.

    och det skiljer sig från

    Total Concealment
    If you have line of effect to a target but not line of sight he is considered to have total concealment from you. You can’t attack an opponent that has total concealment, though you can attack into a square that you think he occupies. A successful attack into a square occupied by an enemy with total concealment has a 50% miss chance (instead of the normal 20% miss chance for an opponent with concealment).

    Skuggans ställningskarn ger inte adept total dölja eller gör adept osynlig; det är olika effekter. Ståndpunktens effekt ger honom bara möjlighet att använda Dölj skickligheten för att dölja och en 20% miss chans mot melee och varierade attacker.

    DM måste bestämma vilken rörelse skuggans ställningskrav kräver. Jag skulle argumentera när som helst en varelse har gått från en fyrkant till en annan ruta den har flyttad , men strängare tolkningar - som att begränsa dem till faktiska rörelsemetoder (dvs burrow, klättra, flyga, simma och landa hastighet) - är lika rimliga. Hoppning bör kvalificeras under antingen som en del av varelsens landhastighet.

    Om rörelse placerar en varelse i konstig position, betyder standarden att avgöra om varelsen har dölja gäller:

    To determine whether your target has concealment from your ranged attack, choose a corner of your square. If any line from this corner to any corner of the target’s square passes through a square or border that provides concealment, the target has concealment.

    When making a melee attack against an adjacent target, your target has concealment if his space is entirely within an effect that grants concealment. When making a melee attack against a target that isn’t adjacent to you use the rules for determining concealment from ranged attacks.

    Det betyder att det kan vara konstigt och oväntat för försvararen att hitta angriparen plötsligt på taket ovanför honom - och kan berätta angriparen för en bonus till attack rullar för att ha högre mark -, kommer målet att märka honom om inte de linjer som dras tillåter det inte eller en annan effekt ingriper. Det är D & D , och folk gör faktiskt kontroller tak för fiender.

  • En varelse tar sedan en snabb åtgärd för att ändra sin hållning från skuggans hållbarhetsskola till den tredje nivån på Shadow Handstance Assassin ( ToB 76) är berättigad att skada + 2d6 smyg attack attack ( PH 50).

    Den skickliga med hjälp av stillhetsmordens ståndpunkt är berättigad till att påverka den smygattackskadorna om han uppfyller smygangreppsförhållandena: Är målet nekat hans fingerfärdsbonus till Armour Class eller flanked? Om han är endera eller båda, då är smällanfallskada tillämplig. Som @TheXenociden noterade sig i sig, även om det inte är intuitivt, varken dölja eller totalt dölja att uppfylla sneakattackens kriterier så att en annan metod för att uppfylla kriterierna måste användas. Jag föreslår att du bländar varelsen eller blir osynlig.

    Denna fråga adresser med hjälp av dölja eller total dölja i kombination med smygangrepp i större detalj.

svaret ges 01.04.2014 01:22

Läs andra frågor om taggar