Hur unga kan barn börja åka skidor?

Skidåkning kan vara en berikande upplevelse för både barn och vuxna. Om du är angelägen om att få ditt barn i backarna, kom ihåg att många faktorer bidrar till barnets förmåga att åka skidor. Här är några frågor att ställa dig själv när du bestämmer dig för om ditt barn är redo för backarna.

Är mitt barn tillräckligt gammalt för hela skidupplevelsen?

Ett barn så länge som 18 månader är tillräckligt gammalt för att bulla runt på platt terräng i skidkängor och / eller skidor. Så länge ditt barn är tillräckligt stabilt på benen, borde han kunna hantera lek i snön - och det är den metod som de flesta skidskolor använder för att introducera barn till sporten. Men det är allmänt överens om att ett barn ska vara minst tre år innan det tar sig hela skidupplevelsen - det vill säga självständigt vända på platt till lätt sluttande terräng och använda en magisk matta eller en stolslift.

Ska mitt barn gå på skidskola?

Den yngsta åldern som de flesta skidskolor tar emot ett barn i ett program är 4 till 5 år. Barn yngre än det har vanligtvis inte utvecklat uppmärksamhet, motorik och fysisk styrka för att hantera en skiddag. Men detta varierar verkligen beroende på det enskilda barnet och hans eller hennes personlighet och mognadsnivå. Vissa skidskolor kan erbjuda "snölek" -program för yngre barn, där ditt barn kanske eller inte kommer på skidor men kommer att bekanta sig med snön och ta sig runt i skidstövlar.

Ytterligare frågor att ställa dig själv

För att avgöra om ditt barn är redo för någon typ av skidåkning måste du identifiera hur bekväm han är med snölek och hur redo det är för en dag i backarna - och lektioner - innan du går den vägen.

  • Hur länge kan mitt barn hantera snön? Om ditt barn älskar snön och kan stanna utomhus en lång tid kan hon vara redo att presenteras för en skidort. Men om ditt barn lätt blir cranky eller kallt, är det en bra idé att vänta tills hon är lite äldre.
  • Kan mitt barn lyssna och följa instruktionerna? Ditt barn får ut det mesta av sin skidupplevelse om hon kan följa anvisningarna och lyssna på vuxna. Ett ungt barn kan fortfarande njuta av snölek, men för att få ut det mesta av skidskolan bör ditt barn kunna ta riktning från instruktörer.
  • Kommer mitt barn att vara bekväm i vården av skidinstruktörer? Att tas bort från mamma och pappa och överlämnas till en grupp konstiga instruktörer kan vara en läskig upplevelse. De flesta skidskolor rekommenderar föräldrar att aldrig tvinga ett barn att delta i ett skidprogram eftersom raserianfall och tårar verkligen inte ger en rolig tid för barnet, föräldrarna, andra barn eller instruktörer. I själva verket tillåter vissa skidskolor inte ett barn att delta i ett program förrän han har lugnat ner sig.
  • Är jag tålmodig för att lära mitt barn åka skidor? Om du väljer att inte registrera ditt barn i skidskola och bestämmer dig för att instruera honom själv är tålamod ett måste. Skidåkning tar både mental och fysisk energi, och små barn troligen tröttnar snabbt.
  • Hur mycket vill jag spendera på mitt barns skidåkning? Alla vet att barn växer snabbt, och ju tidigare du börjar ditt barn åka skidor, desto tidigare börjar du spendera pengar på skidkläder, skidutrustning, skidlektioner etc. Gör lite undersökning innan du börjar ditt barn åka skidor - kolla priser för barnlektionen program, skidortens daghem och avgifter för snölek och hyreskostnader i ditt område så att du får en uppfattning om hur mycket du kommer att spendera.

Om du fortfarande är osäker, fråga bara ditt barn

Det finns tydligt att det finns många variabler som avgör om ditt barn är tillräckligt gammalt för att åka skidor. Det enklaste sättet att lära sig om ditt barn är redo att börja åka är att fråga honom. Om ditt barn är tillräckligt gammalt för att förstå och svara på frågan, bör du åtminstone börja introducera honom till sporten. Det kan finnas fler än några försökskörningar, men om du ser till att ditt barn har kul är han på rätt väg för att lära sig att åka skidor.