Aktiviteter på en cykel rodeo för barn

Att ha barn som älskar att cykla är det första steget till vad som kan vara en livstid av kul och kondition. Att organisera en cykel rodeo för scoutgrupper, skolklubbar etc. är ett sätt att göra just det.

Nedan följer olika evenemang och aktiviteter som du kan använda för att komma igång med det roliga. Var och en av dessa kan vara en viss station som varje barn måste slutföra för att framgångsrikt "passera" cykelroden och vara berättigad till alla priser som du kanske väljer att erbjuda.

I allmänhet är varje station värd tio poäng, och poäng tilldelas eller dras av för prestationen för varje station. Håll reda på varje barns poäng och räkna dem i slutet om du vill tilldela priser till de bästa artisterna. Observera att de flesta av dessa händelser kan skalas upp eller ner för att passa det utrymme du har tillgängligt.

 1. Säkerhetskontroll

  Kontrollera att varje barns cykel är värdefull genom att inspektera däck, bromsar, styr och kedja. Här är en detaljerad guide om vad du ska leta efter. Detta är också en bra chans att se till att barnens cyklar passar dem ordentligt. Det spelar ingen roll vilken typ av cykel de har - väg, mountainbike eller hybrid - alla ska fungera så länge de är i rätt storlek.

 2. Hjälmbesiktning

  Varje barns hjälm ska passa tätt och komma mitt i pannan. Kontrollera att hakbandet är tillräckligt tätt och att det sitter fast ordentligt och att det inte finns några sprickor i det inre skalet eller den yttre hjälmen.

 3. Sicksackkurs

  Skapa en kurs med krita, tejp eller färg för att skapa en sicksackväg mellan 30 och 50 meter lång med fyra eller fem 90 graders varv längs vägen. Kanterna ska vara ungefär tre meter ifrån varandra. Dra av 1 poäng varje gång ett barns hjul rör vid en sida.

 4. Långsam tävling

  Lägg ut en bana som antingen är en lång rak linje eller en slinga som ger förare tillbaka till start. Två åkare åt gången ska tävla, para ihop barn i samma ålder och ridförmåga. Syftet med denna händelse är att vara sista, dvs åka långsammast.

  1. Tio poäng tilldelas för "vinnaren" (långsammaste åkare) med ett avdrag för en poäng för varje gång en fot rör marken. Ge personen på andraplatsen sex poäng, med samma enpunktsavdrag för varje gång han eller hon rör marken.
  2. Detta utvecklar balans och cykelhanteringsförmåga.
 5. Figur åtta

  Lägg ut en ganska snäv figur åtta väg, dvs två trettiofots cirklar som knappt rör varandra. Lägg till ytterligare markeringar så att den väg som denna figur åtta skapar är två meter bred.

  1. Låt varje barn åka siffran åtta tre gånger så långsamt eller snabbt som de vill. Dra av 1 poäng varje gång ett barns hjul rör vid en sida.
 6. Stanna på en krona

  Skapa en enda rak linje, cirka tjugofem meter lång. Den ena änden är början, den andra änden är mållinjen, som du bör markera tydligt med en fet linje, tillsammans med ytterligare kortare markeringar var fjärde tum totalt två fot framför och bakom den.

  1. Låt barnen börja vid startlinjen och åka mot mål, med sikte på att sluta trampa och trycka på bromsarna så att framhjulet hamnar helt och hållet på huvudmålen. Dra en poäng för varje fyra tum markering som föraren stannar framför eller bakom mållinjen.
 7. Lång rulle

  Hitta en plats som antingen är platt eller går något uppför. Skapa en startlinje och en mittlinje cirka 25 meter förbi den.

  1. Be dina barn att börja trampa vid första raden och trampa som galen tills de når nästa punkt, där de måste börja köra. Syftet med denna händelse är att rulla så långt de kan och få fler poäng ju längre de går innan du rör marken.
  2. Ge varje barn minst fem poäng och lägg sedan till ytterligare en poäng för varje avståndsmärke de träffar bortom en viss punkt. Du kommer antagligen att behöva låta barn göra ett par testkörningar för att få en känsla av hur långt dina barn kan rulla innan du ritar dina linjer som visar poäng för uppnådd sträcka.
 8. Spiral

  Rita en två fot bred väg som går i en spiral runt en stor cirkel (fem fot diameter). Låt varje barn åka spiralen utifrån så långsamt eller snabbt de vill. Dra av 1 poäng varje gång ett barns hjul rör vid en sida.

 9. Papperspojke

  Detta är en rolig händelse som gör att barnen kan spela på att vara tidningsleverantör. Du bör inkludera det om det är möjligt i din cykel rodeo eftersom det alltid är en riktig hit.

  1. För detta behöver du fem till tio mål (klädkorgar, stora badkar, papperskorgar etc.) och lika många rullade tidningar plus en väska som kan slungas över en axel för att hålla papper.
  2. Lägg målen efter varandra i en kurs och låt barnen åka "rutten" och försök att kasta en tidning från cykeln i varje mål. Du kan tilldela poäng baserat på framgångsrika leveranser, dvs. sätta tidningen i mål. Naturligtvis bör du gärna ändra reglerna, tilldela fler poäng för svåra mål etc., vad du än behöver göra för att det ska passa just din situation.
 10. Balansbom

  Rita en huvudlinje ungefär 30 till 50 fot lång, med två mindre linjer ungefär tre tum på vardera sidan om den. Detta ger dig en väg som är sex tum bred som dina åkare bör följa.

  1. Låt varje barn åka kursen och följ mittlinjen från ena änden till den andra så långsamt eller snabbt de vill. Dra av 1 poäng varje gång ett barns hjul rör vid en sida.

Nyckeln till detta är att vara flexibel, med vetskapen om att alla dessa händelser kan modifieras för att passa din inställning och dina barns ålder och förmåga. Oavsett hur du äntligen slutar strukturera det, kan du vara säker på att dina barn kommer att ha en fantastisk tid och lära sig om cykling och finslipa deras förmågor i processen.