How kan jag vara säker på att min mjukmedel fungerar?

4

Jag köpte nyligen ett 12-årigt hem i Central Indiana som följde med ett vattenavhärdningsmedel (waterboss-modell). Ägarna hävdade att det skulle fungera under stängningen. När vi flyttade in i huset fyllde vi mjukningsmedlet med salt och fick mjukningsmedlet att regenerera. Därefter testade vi vattnet från flera kranar och sänkor med hjälp av en standardvattenmjukgörare och det visar att vattnet är svårt (mellan 180-250 ppm). Men samtidigt känner vattnet ganska halt, esp. efter tvättning med tvål och diskmaskinen lämnar absolut ingen skalor.

Jag använde också det gemensamma testet som föreslogs på webben: ta en flaska, fyll den halvvägs med vatten, tillsätt diskmedel vätska och skaka för att kontrollera skum. Det verkar fungera ganska bra också, blandningen skumar snabbt upp och stannar så.

Ska jag byta ut mykmedel? Några andra test att kontrollera? Vill bara se till att det inte fungerar innan du köper en ny.

Eventuella tips kommer att uppskattas mycket.

    
uppsättning Prete 03.11.2014 01:49

1 svar

1

Beroende på hur de fungerar, skulle jag undra om testremsorna kastas av de "mjuka" saltjonerna som ersätter de "hårda" kalciumen. Men jag vet verkligen inte hur dessa test fungerar.

Du kan prova dina "funktionella" tester på vatten som dras före mjukmedlet för att se om vattnet efter mjukgöraren beter sig "väsentligen samma" eller "väsentligt annorlunda" i testningen: vilket skulle vara en indikation på "visas att göra ingenting "eller" verkar fungera ".

    
svaret ges 03.11.2014 04:20