Hvad kan jag använda för att strikt hänga mycket platta / papperskonstverk på en vägg?

0

Jag har dussintals bitar av oramat konstverk. Jag skulle vilja hänga dem på väggen, på ett sätt som är något lätt att omorganisera. Jag skulle vilja att de skulle ställa upp horisontellt och att vara mot väggen så att de inte svänger / klappar så mycket när rummets takfläkt är på.

Jag har i åtanke att helt enkelt köpa en lång bit av trä och lim några tiotals små klädstift till den. Jag hoppas det finns en bättre / trevligare / enklare lösning.

    
uppsättning Sparr 30.12.2014 18:22

3 svar

1

Du kan försöka måla den med en magnetisk färg och använda de starka små jordmagnetikerna för att hålla konsten uppe. Den magnetiska väggfärgen kan överdras med ett enda lager av vilken färg du vill.

Det finns ett antal färger från olika tillverkare att välja mellan, vissa med bättre recensioner än andra. Det verkar som om flera lager är nödvändiga, men andra rapporterar framgång. Starka magneter är ett måste.

Jag har inte använt det här själv, men jag har sett det använt i ett antal designtidskrifter, etc.

    
svaret ges 30.12.2014 20:06
0

Ikea säljer en gardinstråd med klämmor som fungerar bra för att hänga på konstverk. Använd vikter längst ner i konstverket för att hålla det stabilt. Eller om alla bitar är lika stora, använd en andra tråd längst ner. länk

    
svaret ges 30.12.2014 18:30
0

Ta inspiration från vad professionella konstgallerier använder - de har ofta en plats i väggen som små krokar glider in i. Dessa krokar är anslutna med tunn tråd med krokar i slutet för att hänga konstverket.

Men du vill inte göra en plats i din vägg - för rörigt och för mycket arbete. Det som jag hade planerat att göra på en gång var att fästa en liten bit av trä, säg 1 "x2" till väggen. Håll små naglar i toppen med jämna mellanrum. Måla allt detta (trä och naglar) väggfärgen, så det smälter in. Köp en fisklinje och gör en slinga på toppen för att gå över nageln och binda sedan en krok i den andra änden.

Den här lösningen är nästan osynlig, är inte begränsad till ljusviktsartiklar, och (mycket viktigt!) är billigt och enkelt! Som en bonus kommer det bara att lämna ett par små hål i väggen om du skruva 1x2-bandet i knölarna.

    
svaret ges 31.12.2014 04:44